Πολιτικοί γάμοι μόνο στα δημοτικά καταστήματα Ομηρούπολης και Αγίου Μηνά

Με απόφασή του Σταμάτη Κάρμαντζη δεν θα τελούνται από εδώ και στο εξής πολιτικοί γάμοι στο δημαρχείο Χίου κι όσοι δημότες και δημότισσες επιθυμούν να το κάνουν, θα μπορέσουν μόνο σε περιφερειακά δημοτικά κτίρια και συγκεκριμένα στα πρώην δημαρχεία Ομηρούπολης και Αγίου Μηνά.

Η απόφαση αναρτήθηκε στο σύστημα «Διαύγεια» στις 14:55 της 2ας Σεπτεμβρίου 2019 και σε αυτή ορίζει τους υπεύθυνους αντιδημάρχους για την τέλεση πολιτικών γάμων. Με βάση αυτή την απόφαση, ο ίδιος δεν θα τελεί κανέναν πολιτικό γάμο και αντ’ αυτού ορίζει ως αναπληρωτές του τους:

Για την Δημοτική Ενότητα Χίου τον Αντιδήμαρχο, κ. Μπουρνιά Χαράλαμπο του Μιχαήλ.

Για τις Δημοτικές Ενότητες Ομηρούπολής, Καρδαμύλων και Αμανής τον Αντιδήμαρχο κ. Ντομάτα Ισίδωρο του Πέτρου.

Για τις Δημοτικές Ενότητες Αγίου Μηνά και Καμποχώρων τον Αντιδήμαρχο κ. Μανδάλα Παναγιώτη του Κωνσταντίνου.

Για την Δημοτική Ενότητα Ιωνίας τον Αντιδήμαρχο, κ. Κλιαμενάκη Γεώργιο του Μιχαήλ.

Για την Δημοτική Ενότητα Μαστιχοχωρίων τον Αντιδήμαρχο, κ. Ξενάκη Ιωάννη του Κωνσταντίνου.

Με βάση αυτή την απόφαση η τέλεση των πολιτικών γάμων όλων των Δημοτικών Ενοτήτων θα πραγματοποιείται στα Δημοτικά Καταστήματα Ομηρούπολης και Αγίου Μηνά από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 13:00 έως τις 15:00.

Η απόφαση του δημάρχου, όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε πολλά σχόλια κυρίως ως προς τα κίνητρά του. Με αφορμή τα σχόλια και τα δημοσιεύματα που αφορούν την απόφαση της Δημοτικής Αρχής για την τέλεση πολιτικών γάμων σε άλλα δημοτικά κτήρια από το γραφείο τύπου του Δήμου Χίου στάλθηκε η εξής απάντηση:

«Η εν λόγω απόφαση αποτελεί ενέργεια αποκέντρωσης και αποσυμφόρησης αφενός του Δημαρχείου Χίου, όπου φιλοξενείται μεγάλο μέρος των υπηρεσιών του Δήμου με αυξημένη κινητικότητα, αφετέρου και των κεντρικών οδών πλησίον αυτού, ιδίως σε ώρες αιχμής. Συγχρόνως, απελευθερώνεται η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της οποίας η χρήση είναι ευρεία, ενώ σκόπιμη είναι η  αξιοποίηση και άλλων δημοτικών κτηρίων στην περιφέρεια, σύμφωνα με  τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, τα οποία δεν έχουν το καθημερινό εντατικό πρόγραμμα του κεντρικού Δημαρχείου».

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.