Πολιτική ίσον Λογιστική! Με αποτελέσματα χρήσεως…….. Κέρδη και Ζημίες! – Άρθρο του Λ. Πυκνή

Μέχρι που βγήκα στην σύνταξη η ταυτότητα μου ως επάγγελμα έγραφε Λογιστής: Μ’αυτό το επάγγελμα ξεκίνησα την καριέρα της ζωής μου σε ηλικία 16 χρονών μόλις είχα τελειώσει την Τετάρτη τάξη της Εμπορικής Σχολής 1963. Όσα άλλα επαγγέλματα και δουλειές άλλαξα ή ήταν επέκταση και συμπλήρωμα και είχαν την άριστη γνώση της Λογιστικής που ήμουν πάντα ο άριστος σ’ αυτό το μάθημα και τα συναφή μαθήματα και πραγματικά ήταν η κορωνίδα των γνώσεων μου για την μετέπειτα πορεία και εξέλιξη της καριέρας και της ζωής μου!
Γενικά η Λογιστική είναι σαν το νήμα της Αριάδνης πολύπλοκο σύστημα και πολύ ακαταλαβίστικο με το διπλογραφικό σύστημα ειδικότερα στα βιβλία της Γ ή Δ κατηγορίας αλλά με τον παρανομαστή τα Αποτελέσματα Χρήσεως της χρονιάς με τα Κέρδη ή τις Ζημίες. Όσο για τα τηρούμενα βιβλία πολλά και συναφή για να ταλαιπωρούνται οι λογιστές!
Γενικού ημερολόγιου, Γενικού Καθολικού, αναλυτικών καθολικών, Αποθήκης, Ισοζυγίου, Ισολογισμού, Ταμείου, Αποτελέσματα Χρήσεως κ.λ.π. Τώρα γιατί αναφέρω το πολύπλοκο Λογιστικό σύστημα; Γιατί έτσι ακριβώς είναι και η φυσιογνωμία του πολιτικού συστήματος διεθνώς ακαταλαβίστικο και πολύπλοκο αλλά με πολλά πλοκάμια δυστυχώς . Δεν ξέρω τι ειπώθηκε κατ ίδια κεκλεισμένων των θυρών μεταξύ Μητσοτάκη και Ντόναλντ Τραμπ και τι μεγάλες διαπραγματεύσεις και τυχόν συμφωνίες έγιναν!
Πάντως απ’ όλα όσα βγήκαν στην επιφάνεια και όσα δημοσίως είδαμε και ακούσαμε φάνηκαν και οι δύο πλευρές ικανοποιημένες!
Ο μεν Πρόεδρος Τραμπ βρήκε την ευκαιρία ίσως και σκοπίμως να βρεθεί μπροστά στους δημοσιογράφους και να απαντήσει στις καταιγιστικές ερωτήσεις για όλη την διεθνή και επίκαιρη κατάσταση της ανατολικής Μεσογείου και ειδικότερα για την δολοφονία του Σουλεϊμάνι στρατηγού του ΙΡΑΝ και την παραπομπή του σε δίκη για καθαίρεση από το αξίωμα του και αφ’ετέρου για Λιβύη Τουρκία και συμπεριφορά του ΝΑΤΟ και της συμμετοχής των μελών στην χρηματοδότηση ! Βέβαια αναφέρθηκε και για τα εξοπλιστικά προγράμματα για την Ελλάδα και τις συμφωνίες για τα F 16 και βέβαια ο Μητσοτάκης συμπλήρωσε και για την συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα τών F 35 για την γεωπολιτική θέση της Ελλάδας στην σταθερότητα και την ευρύτερη στρατιωτική συνεργασία και επέκταση των παρεχομένων διευκολύνσεων εδαφικών και λιμενικών εγκαταστάσεων.
Αυτό που πρωτίστως ενδιαφέρει την Ελλάδα είναι οι επενδύσεις και η Εθνική ακεραιότητα από οποιαδήποτε απειλή και φυσικά η έμπρακτη στήριξη και βοήθεια της Αμερικής γιατί το ΝΑΤΟ είναι άδικη κατάρα που ο καθένας κάνει ότι θέλει και ότι του καπνίσει με όποια τρέλα κουβαλάει μέσα στην κεφαλή του και την πουλάει λες και είναι πασατέμπος . Αύριο πιστεύω ότι οι συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο τον υπουργό εξωτερικών με μέλη του κογκρέσου καθώς και οικονομικούς παράγοντες όπως και το δείπνο προς τιμήν του Μητσοτάκη και του Ελληνικού κλιμακίου θα είναι μείζονος σημασίας . Εύχομαι και τα δύο μέρη της συνεργασίας να υπάρχουν μόνο Κέρδη χωρίς ζημίες στα αποτελέσματα χρήσεως όπως στην Λογιστική των επιχειρήσεων!
Δεν ξέρω τι θα βγει αλλά μόλις τώρα ώρα 03.05 π.μ. έχω διεθνή ενημερώσει ότι το ΙΡΆΝ βομβάρδισε Αμερικανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο ΙΡΑΚ ..
Καλό ξημέρωμα ! 
Χίος 8 Ιανουαρίου 2020
Λευτέρης Πυκνής
Μαλλιάς Καλλιμασιωτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.