Πολεμικό Ναυτικό: Συμμετείχε σε Πολυεθνική Άσκηση (φώτο)

 

 

 

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοίνωσε, ότι το Πολεμικό Ναυτικό συμμετείχε με τη φρεγάτα ΑΙΓΑΙΟΝ και με Ομάδα της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών στην πολυεθνική άσκηση MIGHTY WAVES 19, από τις 4 έως και τις 8 Αυγούστου 2019.

Αποτέλεσμα εικόνας για MIGHTY WAVES 19

Μία άσκηση τύπου “INVITEX”, η οποία διοργανώθηκε από το Ναυτικό του Ισραήλ και διεξήχθη στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και των δυτικών ακτών του Ισραήλ, ενώ περιελάμβανε και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στις εγκαταστάσεις του Ναυστάθμου της Χάιφα.

Τα κύρια αντικείμενα της άσκησης ήταν η συνεκπαίδευση στον τομέα της Θαλάσσιας Ασφάλειας, η αντιμετώπιση σύγχρονων προκλήσεων και απειλών στο θαλάσσιο περιβάλλον και η παροχή βοήθειας σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, με σκοπό την προαγωγή του επιπέδου της συνεργασίας και της αμοιβαίας κατανόησης των συμμετεχόντων.

Αποτέλεσμα εικόνας για MIGHTY WAVES 19

Στην εν λόγω άσκηση, εκτός από την Ελλάδα και το Ισραήλ, συμμετείχαν με προσωπικό και μονάδες η Γαλλία και οι ΗΠΑ αλλά και σημαντικός αριθμός χωρών με παρατηρητές.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.