Πολάκης| Δεν είναι καμία καταστροφή, μην τρελαθούμε – Ενώ μετράμε 39 νεκρούς από τη γρίπη

Μπορεί μέσα σε μια εβδομάδα ο αριθμός των νεκρών από τη γρίπη να αυξήθηκε κατά 21 και να έχει φτάσει συνολικά τους 39, μπορεί οι ειδικοί να μιλούν για ισχυρό κύμα γρίπης, μπορεί να μην υπάρχουν αυτή τη στιγμή εμβόλια ωστόσο για τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη «δεν είναι καμία καταστροφή, μην τρελαθούμε κιόλας».

Ο Παύλος Πολάκης βρέθηκε το βράδυ της Κυριακής στο δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel με παρουσιάστρια την Νατάσα Γιάμαλη και η πρώτη ερώτηση που δέχθηκε ήταν για το κύμα γρίπης που σαρώνει τη χώρα με 39 νεκρούς και περίπου 173 άτομα να έχουν νοσήσει σοβαρά.

Αντί, όμως, να παραδεχθεί ότι υπάρχει πρόβλημα, ο κ. Πολάκης εκτίμησε ότι «δεν υπάρχει καμία καταστροφή» παρά το γεγονός ότι 39 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους αντιμετωπίζοντας το θέμα ως… λογιστής και τα ανθρώπινα δράματα πίσω από κάθε ένα περιστατικό ως έναν απλό αριθμό.

«Ζούμε μια έξαρση της επιδημικής γρίπης. Η πλειοψηφία των στελεχών είναι Η1Ν1. Δεν είναι η ήπια περσινή χρονιά, είναι λίγο πιο ισχυρό το στέλεχος αλλά δεν είναι και καμία καταστροφή, για να μην τρελαθούμε τώρα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, εξάλλου, όταν ο Παύλος Πολάκης είχε ερωτηθεί για την τραγωδία με τα δύο παιδιά που έχασαν τη ζωή τους από περιτονίτιδα αντί απαντήσεων είχε επιδοθεί σε μια άνευ προηγούμενου επίθεση στους δημοσιογράφους λέγοντας «σας έχω όλους {…}  θα σου απολογηθώ εγώ εσένα; Τι είσαι εσύ και θα σου απολογηθώ; Τι είσαι για να σου απαντήσω;».

Με απόλυτη κυνικότητα και προκειμένου να υποστηρίξει τον προκλητικό ισχυρισμό του ο κ. Πολάκης ως άλλος λογιστής είπε ότι «2010-2011, σύνολο κρουσμάτων 309 νεκροί 101, η πλειοψηφία ανεμβολίαστοι. Γρίπη 2015-2106, σύνολο κρουσμάτων 372, 123 οι νεκροί. Γρίπη 2017-2018, 50 τα κρούσματα, 14 οι νεκροί».

Φυσικά ο κ. Πολάκης δεν παρέλειψε να επιτεθεί και στα ΜΜΕ κατηγορώντας τα πως «οτιδήποτε γίνεται χρησιμοποιείται για να παράξουν φόβο και καταστροφή στα πλαίσια μιας συγκροτημένης αντιπολιτευτικής διάθεσης».

Πηγή: protothema.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.