Ποιός είναι ο νέος Έλληνας Ευρωπαίος Επίτροπος;

 

 

Σύμφωνα με όλες τις δημοσιογραφικές πληροφορίες υποψήφιος για τη θέση του νέου Επιτρόπου της Ελλάδας στην ΕΕ αναλαμβάνει ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο εξαιρετικά έμπειρος Έλληνας έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, διευθυντής σε γραφεία Επιτρόπων, εκπρόσωπος Τύπου της Επιτροπής αλλά και Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Γνωρίζει εξαιρετικά καλά τα θέματα της ναυτιλίας αφού υπήρξε διευθυντής στο γραφείο της Επιτρόπου Λογιόλα Ντε Παλάθιο, την περίοδο του ναυαγίου του Prestige.

Ο κ. Σχοινάς, σε περίπτωση που εγκριθεί η πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού, θα αναλάβει έναν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην ΕΕ αν και δεν θα μπορεί να υποστηρίξει άμεσα τις ελληνικές θέσεις, αφού το Κολλέγιο των Επιτρόπων δρα ως ένα ευρωπαϊκό συλλογικό όργανο, χωρίς εθνικούς συναισθηματισμούς εκ μέρους των μελών του.

Η υποψηφιότητά του αποτελεί για πολλούς γνώστες μια πολύ σοβαρή -εκ μέρους του νέου πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη- πρόταση, και μάλιστα η βαρύτητά της αυξάνεται με δεδομένο ότι η μεγάλη πλειοψηφία των εκλεγέντων 21 Ελλήνων Ευρωβουλευτών είναι άπειρη σε θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής.

Οι νέοι Επίτροποι θα «υποστούν» την βάσανο της ακρόασης από τις αρμόδιες επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προκειμένου να παρουσιάσουν τις θέσεις τους και να λάβουν την αποδοχή του σώματος για την ανάληψη των νέων τους καθηκόντων.

πηγή:naftikachronika.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.