«Ποιος δεν θέλει το seatrac;»

Μετά την κλοπή της μπαταρίας του μηχανήματος και τη κλοπή εξαρτημάτων άγνωστοι την Κυριακή έκοψαν τα καλώδια ρεύματος του μηχανήματος με αποτέλεσμα, συμπολίτες μας να μην μπορούν να κάνουν το μπάνιο τους. Σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν τη Τρίτη 7 Αυγούστιου 2018 ο αντιδήμαρχος και η Πρόεδρος του Συλλόγου  αναφέρθηκαν στη σημασία λειτουργία του συγκεκριμένου μηχανήματος και τόνισαν ότι θα κατατεθεί μήνυση κατ’ αγνώστων.

Οι επανειλημμένες καταστροφές που γίνονται στο μηχάνημα του seatrac, που για 2η χρονιά λειτουργεί στην παραλία της Δασκαλόπετρας, δεν μπορούν να θεωρηθούν πλέον τυχαίες. Η τελευταία όμως ήταν τόσο μεγάλη που το έθεσε εκτός λειτουργίας για 2 ημέρες (Σάββατο 4 και Κυριακή 5 Αυγούστου).
Η αυτοψία έδειξε ότι κάποιος έκοψε τα καλώδια που κινούν ή σταματούν την κίνηση προς και από τη θάλασσα, πράγμα που σαφώς οδηγεί στο συμπέρασμα της δολιοφθοράς. Ο Δήμος Χίου, που έχει την ευθύνη της λειτουργίας του seatrac και ο Παγχιακός Σύλλογος ΑμεΑ, με τη συνεργασία του οποίου αποδείχτηκε η χρησιμότητα και η ωφέλεια που προσφέρει στα άτομα με περιορισμένη κινητικότητα, πέραν της αγανάκτησης για την ταλαιπωρία που αυτά υφίστανται, πρέπει πλέον να ζητήσουν την παρέμβαση του εισαγγελέα και να καταθέσουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου για φθορά δημόσιας περιουσίας και καταπάτησης του δικαιώματος πρόσβασης στη θάλασσα με τον εν λόγω μηχανισμό.
«Έχουμε παρατηρήσει πολλές φορές τους λουόμενους στη συγκεκριμένη παραλία να μη σέβονται τις εγκαταστάσεις του seatrac, να το χρησιμοποιούν άσκοπα, να μην αποτρέπουν τα παιδιά να παίζουν στο διάδρομο και την καρέκλα, να χρησιμοποιούν το ντουζ και τα αποδυτήρια και να αντιδρούν βίαια στην όποια παρατήρηση τους γίνεται και με περισσό θράσος να υποστηρίζουν τα «καμώματά» τους» ανέφεραν στη συνέντευξη τύπου που έδωσαν η πρόεδρος του Παγχιακού Συλλόγου ΑμεΑ και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Καραμανής.
«Αν όλα τα παραπάνω δεν συνιστούν έλλειψη πολιτισμού και παιδείας, τότε τι είναι;
Δεν μπορούμε να θεσμοθετήσουμε ηθικούς νόμους.
Μπορούμε όμως εφαρμόζοντας τους νόμους να κατευθύνουμε τη συμπεριφορά!
Και αυτό θα  κάνουμε».
 Προφανώς υπάρχουν ορισμένοι συμπολίτες μας που δεν θέλουν τη λειτουργία του μηχανήματος. Ποιοι είναι αυτοί που προκαλούν τις φθορές και για ποιο λόγο;
Ερωτήματα που ίσως δεν απαντηθούν ποτέ. Έχουμε φτάσει στο σημείο να κάνουμε κακό και να επηρεάζουμε και τις ζωές των ατόμων με αναπηρίες; Έλεος.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.