Πλούσια τα ελέη σου Γιαραμπή!

Δεν ξέρω από που ν’ αρχίσω και που να τελειώσω την εξιστόρηση γεγονότων εξελίξεων και πολιτικών αντιπαραθέσεων από το 1983 μέχρι σήμερα.

Και ξεκινώ από αυτή την περίοδο που στην Τουρκία την εξουσία μέχρι το 1993 είχε ο Τουργκούτ Οζάλ ο όγδοος πρόεδρος του Τουρκικού κράτους που είχε φιλοευρωπαϊκή πορεία και είχε συμβάλει αρκετά στον εκδημοκρατισμό της Τουρκίας μετά τον Εβρέν!
Είχε πει εν ευθέτω χρόνο ότι τα νησιά της Ελλάδας δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο να τα πάρουμε, αρκεί να στείλουμε μερικές χιλιάδες ή εκατομμύρια μουσουλμάνων μεταναστών ή ως τουριστών και να επικρατήσει η μουσουλμανική εθνότητα!
Άραγε είχε δίκιο ή άδικο; Μόνο ο Γιαραμπής γνωρίζει!
Η λέξη Γιαραμπής ίσως σε νέους να είναι άγνωστη, αλλά σ’ όλες τις παλιές ηλικίες είτε Χριστιανούς ή Μουσουλμάνους ή σ’ οποιανδήποτε άλλη θρησκεία θα πει ο Θεός ή ο Αλλάχ ή σ’ ότι πιστεύει η κάθε εθνότητα.
Πλούσια τα ελέη σου Γιαραμπή γιατί το γράφω και το προβάλλω είναι η καθημερινή επιρροή που ασκεί στο μυαλό μου η θέα που αντικρίζω πίνοντας το καφέ μου στην πλατεία Βουνακίου ή Νικολάου Πλαστήρα όταν βλέπω τόσους πολλούς μετανάστες περιποιημένους καλοντυμένους με τελευταίου τύπου κινητά στο χέρι και να σηκώνουν πολλές γεμάτες σακούλες με διάφορα τρόφιμα και ποικιλία από αγαθά παντός είδους και να μαζεύονται κατά ομάδες δύο δύο τρείς τρεις ή τέσσερις τέσσερις να τα φορτώνουν σε ταξί και να τραβήξουν για την ΒΙΑΛ το πραγματικό γκέτο για κάθε ταλαίπωρο πικραμένο ή καλομαθημένο!
Πολλές και διαφορετικές εθνότητες και εθνικότητες διαφορετικού χρώματος και κουλτούρας και διαφορετικής ηλικίας από νέα παιδιά, μεσήλικες γυναίκες και άνδρες, ηλικιωμένους και λίγους γέροντες ακόμη και με ένα πόδι κρατώντας δεκανίκια ή πολλά μικρά νέα ζευγαράκια κρατώντας χεράκια…. και αναρωτιέμαι το τί όνειρα θερινής νυκτός μπορεί να έχουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που ξεσηκώθηκαν από τις πατρίδες τους για ένα μέλλον χαρούμενο δημιουργικό σε άλλες χώρες και ίσως νέες πατρίδες.
Τι φταίει; Ποιοί είναι υπαίτιοι;
Γιατί αυτή η μετακίνηση πληθυσμών;
Πάντως κάποιοι είναι υπεύθυνοι και έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια για την κατάσταση αυτή , για εκμετάλλευση της εργατικής τάξης και της αλλοίωσης του πληθυσμού με την μίξη χρωμάτων !
Δεν ξέρω αν είναι η φτώχεια ή ο πόλεμος ή το αυταρχικό καθεστώς της πατρίδος τους ή εάν είναι πολιτικοί πρόσφυγες ή ακόμη και εγκληματίες ή του κοινού ποινικού δικαίου ή σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής σε πολιτισμένα κράτη όπως συνηθίζεται να λέγεται .
Και θέτω το μεγάλο ερώτημα τόσο στην τοπική κοινωνία της Χίου και μάλιστα σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις που έχουν μεταξύ τους αλισβερίσι και έχουν σεβαστούς τζίρους, όσο και στην πολιτεία : τους θέλουμε ή δεν τους θέλουμε ;
Και εάν πράγματι τους θέλουμε θα πρέπει να αραιώσουν ανά την Ελλάδα και να μην είναι γκέτο και δημιουργούν διαχρονικά προβλήματα .
Εάν πάλι δεν τους θέλουμε επειδή και οι ίδιοι θέλουν να πάνε σε άλλες χώρες της Ευρώπης και δεν θέλουν να παραμείνουν στην Ελλάδα που νοιώθουν ότι δεν τους χωράει ο τόπος μας , λόγω διαφορετικών θρησκευτικών πεποιθήσεων και κουλτούρας με άλλα ήθη και έθιμα , γιατί να μην τους στείλουμε άμεσα με συνοπτικές διαδικασίες κάνοντας ακόμη και τα στραβά μάτια και να τους διευκολύνουμε στην έξοδο από την Ελλάδα ;
Δηλαδή χρειάζεται πολύ μυαλό και πολύ γνώση για να εφαρμοστεί κάτι διαφορετικό από τους κανόνες που μας έχουν επιβληθεί από τους άρχοντες της Ευρώπης, το να είμαστε οι φυλακές και οι υπηρέτες της Ευρώπης με τον εγκλωβισμό τόσων χιλιάδων μεταναστών στα νησιά μας αλλά και στην Ελλάδα γενικότερα με τα καθημερινά παρατράγουδα !
Ας μιλήσουμε επιτέλους την γλώσσα της αλήθειας και να κοιτάξουμε κατάματα την πραγματικότητα! Καλό ξημέρωμα!
Ξημερώνει η 4η Ιουλίου ημέρα της Ανεξαρτησίας της Αμερικής! Υπάρχει όμως η ανεξαρτησία σ’ όλες τις χώρες του κόσμου;
Καλή φώτιση και καλά Μυαλά!
Χίος 4 Ιουλίου 2020 

Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιωτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.