ΠΕΣ/ΝΑΤ ΧΙΟΥ – Ύπαρξη και σκοπός

Λόγω του ότι πολλά ακούστηκαν, γράφτηκαν και συζητήθηκαν το τελευταίο διάστημα και  υπάρχει μια σύγχυση στην κοινωνία της Χίου, και όπως βλέπουμε και στα ΜΜΕ,  για τα Ναυτικά σωματεία που λειτουργούν στην Χίο και τι αντιπροσωπεύει το κάθε ένα από αυτά, θέλουμε να ενημερώσουμε και να λύσουμε κάθε απορία τους, για την ύπαρξη και τον σκοπό του σωματείου ΠΕΣ/ΝΑΤ Χίου.

Η ΠΕΣ/ΝΑΤ Χίου (Παγχιακή Ένωση Συνταξιούχων Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου), είναι το κεντρικό σωματείο των συνταξιούχων ναυτικών όλης της Χίου, το γραφείο του σωματείου βρίσκεται επί της οδού Δημοκρατίας 10, και συστοιχείται με τα σωματεία συνταξιούχων ναυτικών Βροντάδου και Συκιάδας.

Η ΠΕΣ/ΝΑΤ είναι το μοναδικό συνδικαλιστικό σωματείο ναυτικών που υπάρχει στην Χίο και ανήκει σε όλους τους συνταξιούχους ναυτικούς, μέλη ή μη  (αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και πληρώματα), με πρωταρχικό και μοναδικό σκοπό να παρέχει κάθε βοήθεια και να βρίσκει λύσεις στα εργασιακά και συνταξιοδοτικά προβλήματα των συνταξιούχων ναυτικών και όχι μόνο, καθώς και στις χήρες συναδέλφων μας.

Η ΠΕΣ/ΝΑΤ Χίου δεν υπήρξε και ούτε θα υπάρξει ποτέ τσιφλίκι κανενός προέδρου ή κόμματος, έχει το Διοικητικό Συμβούλιο που παίρνει τις όποιες αποφάσεις, και για το μόνο που υπερηφανευόμαστε από την ίδρυση του σωματείου μας(το έτος1991) και από την εποχή του αείμνηστου προέδρου μας καπτα Νικόλα Γιόμελου είναι ο μη χρωματισμός και κομματικοποίηση του.

Όλα αυτά τα χρόνια δεν έσκυψε το κεφάλι δεν υποδουλώθηκε σε κανέναν, προχωράει αυτόνομη, γιατί όπως είχαμε μάθει από αμούστακα παιδιά να παλεύουμε στην ζωή σε όλους τους ωκεανούς και τίς θάλασσες και να προχωράμε με ψηλά το κεφάλι, έτσι και τώρα προχωράμε ως απόμαχοι πλέον της θάλασσας, και αυτό είναι που μας κάνει διαφορετικούς. 

Το σωματείο ανήκει στους συνταξιούχους ναυτικούς της Χίου, και τα προβλήματά μας δεν έχουν χρώμα και κόμμα, είναι προβλήματα όλων εμάς που γευτήκαμε τόσα χρόνια την αρμύρα και την πίκρα της θάλασσας, και τώρα πλέον ως απόμαχοι ναυτικοί αντιμετωπιζόμαστε λες και δεν προσφέραμε τίποτα στον τόπο μας και στην πατρίδα μας.

Τελειώνοντας, λόγω του ότι μας μπερδεύουν πολύ με την ΠΕΣΑΕΝ (Παγχιακό  Εκπολιτιστικό Σύλλογο Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού), να διευκρινίσουμε ότι ο σύλλογος αυτός είναι αποκλειστικά Εκπολιτιστικός και έχει μέλη μόνο Αξιωματικούς Εμπορικού Ναυτικού, και σκοπός του συλλόγου είναι οι διοργανώσεις εκδρομών, διαφόρων εκδηλώσεων(τσάι, χοροεσπερίδα), και εν γένει με ότι έχει να κάνει με τα πολιτιστικά δρώμενα στο νησί μας, δεν είναι συνδικαλιστικός σύλλογος.

 

Με εκτίμηση
Το Δ.Σ ΠΕΣ/ΝΑΤ ΧΙΟΥ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.