ΠΕΣ/ΝΑΤ ΧΙΟΥ: Συμπαράσταση & Συμμετοχή στην απεργία της 18ης Φεβρουαρίου 2020

Όσο περνούν οι μέρες μετά την επίσημη δημοσιοποίηση του νέου αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου της ΝΔ και όσο πλησιάζει η κατάθεσή του στη Βουλή, τόσο περισσότερο ξεσκεπάζεται η κυβερνητική προπαγάνδα περί δήθεν «αυξήσεων στις συντάξεις για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια» κ.ο.κ., τόσο τα «διπλώνουν» σε εξίσου κάλπικες τοποθετήσεις του τύπου «το πρώτο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που δεν έχει περικοπές» κ.ά.

Στην πραγματικότητα αυτό που επιβεβαιώνεται είναι, Η ΝΔ όχι μόνο δεν καταργεί τον νόμο Κατρούγκαλου του ΣΥΡΙΖΑ, όπως διατεινόταν προεκλογικά, αλλά τον θωρακίζει από τα όποια «νομικά κενά», προκειμένου η λεπίδα της λαιμητόμου να ανεβοκατεβαίνει ανεμπόδιστα – σε σημείο που δικαιολογημένα πλέον μιλάμε για «νόμο Κατρούγκαλου – Βρούτση» – ενώ ταυτόχρονα προετοιμάζει το έδαφος για το επόμενο αντιασφαλιστικό χτύπημα που δρομολογεί εντός του έτους, δηλαδή την ιδιωτικοποίηση των συντάξεων, με πρώτο θύμα τις επικουρικές.

Για τον λόγο αυτό η ΠΕΣ/ΝΑΤ Χίου συμπαραστέκεται και συμμετέχει στην 24ωρη απεργία στις 18 Φλεβάρη 2020 που κήρυξαν τα Διοικητικά Συμβούλια των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ.

Στην νέα επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση δεν εξαιρείται κανένας, αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων αντιασφαλιστικών νόμων, προωθεί την πλήρη ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων, ενώ αποτελούν προκλητικά μυθεύματα τα επιχειρήματα της κυβέρνησης, για τον λόγο αυτό καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουν δυναμικό παρών στην απεργιακή κινητοποίηση την Τρίτη 18 Φλεβάρη στις 10 το πρωί στην είσοδο της απλωταριάς.

Διεκδικούμε:

  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου –Βρούτση και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων.
  • Δημόσια δωρεάν Κοινωνική Ασφάλιση για όλους. Καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της Υγείας και της Πρόνοιας.
  • Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού.

 

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Το Δ.Σ  ΠΕΣ/ΝΑΤ  ΧΙΟΥ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.