Περπατώ… Βλέπω… Ακούω… Μιλώ…και Γράφω..!

Το σημερινό κείμενο μου έχει δύο θέματα και με δύο τίτλους !

1) Όλα του Λωλού Λωλά Και 2) Αντίδραση… Εμπάθεια.. ή Ανάπτυξη ;…… Ξεκινώ από το πρώτο θέμα που αφορά τήν περιοχή της Λευκωνιάς και συγκεκριμένα μετά το γεφύρι του Κοκκαλά προς την ΔΕΗ επί του νέου περιφερειακού δρόμου ! Εκεί υπάρχουν πολλά σπίτια κτισμένα πρίν από 50..60 χρόνια και περισσότερο ! Σε πολλά οι σκεπές είναι με αμίαντο λαμαρίνες τύπου Ελενιτ ! Εδώ και αρκετά χρόνια έχει αποδειχθεί ότι ο αμίαντος και οι αμιαντολαμαρίνες είναι καρκινογόνες και πρέπει να καταστραφούν για την προστασία της δημόσιας υγείας των πολιτών! Άκουσον άκουσον πήγε ιδιοκτήτης στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου και δεν του δίνουν άδεια επισκευής να βγάλει τις αμιαντολαμαρίνες γιατί η παλιά κατοικία του απέχει από τον περιφερειακό δρόμο πάνω από έξι μέτρα! Για φαντάσου λογική του νομοθέτη ή τού αρμόδιου υπαλλήλου μηχανικού !

Θυμάμαι παλιά για να πάρεις άδεια να κτίσεις σέ κεντρικό δρόμο έπρεπε να πάς τριάντα μέτρα μακριά! Το θέμα δεν είναι μόνο αυτό αλλά μετά το γεφύρι του Κοκκαλά δεν δίνουν άδεια για νέα οικοδομή ενώ μέχρι τον Κοκκαλά υπάρχουν νέα κτίρια στις όχθες του ποταμού και χορηγείται άδεια νέας οικοδομής! Είναι μεγάλη αδικία και παράλογο για να μην πω τελείως τρελό νά θέλουν να αφαιρέσουν τον καρκινογόνο αμίαντο και να μην τους δίνουν άδεια επειδή το παλιό σπίτι αντί έξι μέτρα από τον δρόμο είναι δέκα ! Όπως λέω Όλα του Λωλού Λωλά ! Ας το κοιτάξουν οι νέοι Άρχοντες γιατί έχω και συνέχεια! Δεν ξέρω τι τους έπιασε όταν έγραψα για το δάκρυ και την κατρουλιά εξ ουρανού και τους μπούρλους λάκκους στο πάρκιν απέναντι από το Ελληνικό Κάστρο πρώην πιτσαρία Λύκου καί ακόμη παλαιότερα ένα από τα δύο κοσμικά κέντρα της Χίου του ΚΑΣΣΑΠΑΚΗ όπου βρίσκομαι αρραβωνιασμένος με την Ιουλία το 1968 βλεπετε φωτογραφία που τρώμε και με την ανθοδέσμη που της προσφέρω ! Αυτά ήταν καί τά ωραία της εποχής !

Τώρα τι τους έπιασε, κάτι διάβασα για πρόστιμα από την κτηματική υπηρεσία προς τόν Δήμο ή τήν περιφέρεια δεν γνωρίζω ακριβώς αγαπητοί μου Άρχοντες , ημέρες υπηρεσία αυτή ανήκει σε άλλο κράτος ή είστε ανίκανοι να δώσετε την πρέπουσα λύση; Όπως γνωρίζω όλες οι ανατολικές παραλίες της Χίου από νότο μέχρι βορρά είναι γεμάτες αυθαίρετα και με αυθαιρεσίες κάθε είδους ! Σήμερα είδα ότι ξηλώσατε τις τσιμεντένιες προσβάσεις προς το πάρκιν και φτιάξατε μια μικρή πρόσβαση για ΑΜΕΑ ! Εάν πρόκειται νά γίνει ανάπλαση του χώρου με πάρκο παιδικές χαρές όλα καλά κι ωραία! Εάν όμως τά ξηλώσατε από τον φόβο του προστίμου της κτηματικής υπηρεσίας ή από εμπάθεια ή από αντίδραση από τα δημοσιεύματα τότε είστε για κλάματα και για τα πανηγύρια ! Σας εύχομαι καλά ξεμπερδεματα από την Χιακή κοινωνία ! Εμένα θά με βρίσκεται συνεχώς μπροστά σας να σας τα ψάλλω γιατί τώρα έχετε στά χέρια σας όλοι μαζί και το μαχαίρι καί το καρπούζι ! Είναι όλοι δικοί σας δικοί μας ότι θέλετε λέτε !

Καλή φώτιση και καλά Μυαλά !

Καλό βράδυ !

Χίος 16 Οκτωβρίου 2019

Λευτέρης Πυκνής

Μαλλιάς Καλλιμασιωτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.