Περιοδεία υποψηφίων της ΛΑ.Σ. στο Γυμνάσιο, Λύκειο Βροντάδου και στο Νοσοκομείο Χίου

Στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Βροντάδου περιόδευσαν την Τρίτη 14-4 ο υποψήφιος Περιφερειάρχης με τη Λαϊκή Συσπείρωση Στ. Τάσσος, με τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους Αγλαΐα Κυρίτση και Γιώργη Αμπαζή, καθώς και τον υποψήφιο Δήμαρχο Χίου Μάρκο Σκούφαλο.

Στα Σχολεία ανέφεραν τα προβλήματα της εκπαίδευσης, που γεννά η πολιτική της ΕΕ, υλοποιούνται και εξειδικεύονται από την κυβέρνηση και τις τοπικές αρχές. Από την απόλυση των αναπληρωτών μέχρι το Λύκειο – εξεταστικό κέντρο και την υποβάθμιση της μόρφωσης, που πρόσφατα ψήφισε η κυβέρνηση.  Επισήμαναν τους σχεδιασμούς μεταφοράς σταδιακά των ευθυνών του κράτους στην εκπαίδευση στους Δήμους με ό,τι αυτό σημαίνει για τις τσέπες των Χιωτών. Επισήμαναν ακόμα το ζήτημα της υποχρηματοδότησης, τα κτιριακά και λειτουργικά προβλήματα.

Με αυτή την έννοια τόνισαν ότι πρόκειται για μια ενιαία πολιτική που εφαρμόζεται από την ΕΕ μέχρι τις Περιφέρειες και τους Δήμους που πρέπει ενιαία να καταδικαστεί από το λαό με ενίσχυση του ΚΚΕ στην Ευρωβουλή και της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Δήμο και Περιφέρεια. Η συζήτηση κατέληξε με το κάλεσμα του ΚΚΕ: Με την ψήφο και με τους αγώνες από την επόμενη μέρα, που είναι και το ζητούμενο, μπορούμε να βάλουμε εμπόδια, να ανακουφιστεί ο λαός, να ανοίξει ο δρόμος της λαϊκής αντεπίθεσης για μια ουσιαστική εκπαίδευση των παιδιών μας.

Στη συνέχεια με το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο ευρωβουλευτή του Κόμματος Δήμο Κουμπούρη, επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο, όπου έγινε αναφορά στις ελλείψεις σε γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και στις συνεχείς εφημερίες, που οδηγούν σε εξάντληση τους εργαζόμενους. Επίσης, στο πρόβλημα της παθολογικής.

Δεν μπορείς να ζητάς την ψήφο του λαού και να μην μιλάς για την Υγεία του, την πλήρη στελέχωση του Νοσοκομείου, των Κέντρων Υγείας του νησιού, χωρίς να χαρατσώνεις τους πολίτες, ανέφεραν. Χωρίς τη λογική της εμπορευματοποίησης της υγείας, την ανταποδοτικότητας που σημαίνει νέο οικονομικό βάρος για το λαό.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.