Περί δακοκτονίας από τον Κώστα Μουτζούρη

Στο ύψος των περιστάσεων οφείλει να σταθεί η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου άμεσα και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της σε ότι αφορά στις διαδικασίες της δακοκτονίας που βαλτώνουν λόγω ατυχών χειρισμών.

Οι ελαιοπαραγωγοί της Λέσβου υπέστησαν τεράστιες ζημιές το περασμένο έτος, εξαιτίας της μη έγκαιρης και ορθής υλοποίησης των ψεκασμών δακοκτονίας.

Η εκτέλεση των εν λόγω προγραμμάτων είναι μείζονος σημασίας και αφορά μεγάλο μέρος του αγροτικού πληθυσμού, το οποίο εξαρτά το εισόδημά του από την επιτυχή κινητοποίηση των επίσημων φορέων.

Επομένως το πλήγμα για την οικονομία των ελαιοπαραγωγών και κατ επέκταση ολόκληρου του νησιού είναι τεράστιο και εκτεταμένο, γι’ αυτό και το όλο θέμα θα πρέπει να εξεταστεί με τη δέουσα προσοχή .

Η απόφαση για τις απαραίτητες προσλήψεις που δημοσιεύθηκε τις αρχές Φεβρουαρίου αποδεικνύει τις παραλείψεις στη διαχείριση του προβλήματος και θα ήταν εγκληματικό να καταστραφεί και η φετινή παραγωγή.

Εν κατακλείδι κρίνεται αναγκαία η άμεση και βάσει προγραμματισμού ανάληψη δράσης εκ μέρους των αρμοδίων φορέων και δει της Περιφέρειας για να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.