Παραβιάσεις από την βάση του Dalaman μέχρι τον Βόσπορο

 

 

Τριάντα παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου της Ελλάδας σημειώθηκαν χθες Πέμπτη 11 Ιουλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ.

CN-235 απογειώθηκε από την Βάση του Dalaman που βρίσκεται απέναντι από την Ρόδο και πέταξε μέχρι τον Βόισπορο, ενώ αλλο ένα από τον Βόσπορο προς το Dalaman.

Η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αρχίζει και μπαίνει στην καθημερινότητα της παραβατικής δραστηριότητας της γείτονας Τουρκίας, αφού χθες τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν σε 30 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου της Ελλάδας στο Αιγαίο.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος είδε την Τετάρτη σε πραγματικό χρόνο παραβιάσεις στο Αιγαίο κατά την επίσκεψη και ενημέρωση που είχε στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, την Πέμπτη σημειώθηκαν 29 παραβιάσεις από δύο τουρκικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη CN-235 και μία από ένα μαχητικό F-4.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.