Πανελλήνιες εξετάσεις 2019: Ξεκινούν σήμερα οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων

 

Με το μάθημα των Αγγλικών αρχίζει σήμερα, Παρασκευή 21 Ιουνίου, η εξέταση των ειδικών μαθημάτων στις πανελλήνιες εξετάσεις. 

Oι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα διεξαχθούν από τις 21 Ιουνίου μέχρι τις 2 Ιουλίου.

Σήμερα οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Αγγλικά και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις των Γερμανικών και των Ισπανικών στις 22/6.

Πρόγραμμα των ειδικών μαθημάτων

Στις 24/6 οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στο ελεύθερο σχέδιο και στις 25/6 στο γραμμικό σχέδιο.

Στις 26/6 θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις των Γαλλικών και θα ακολουθήσουν οι εξετάσεις των μαθημάτων που αφορούν τα τμήματα Μουσικών Σπουδών: 27/6 η Αρμονία, στις 28/6 ο Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων, στις 29/6 η Μουσική Αντίληψη και Γνώση και την 1/7 η Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία.

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ολοκληρωθούν στις 2/7, με την εξέταση του μαθήματος των Ιταλικών.

eidikamathimata

Ως προθεσμία διεξαγωγής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) ορίστηκε το διάστημα από την Τρίτη 18-6-2019 μέχρι και την Παρασκευή 28-6-2019.

Υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων

Από σήμερα μπορούν οι υποψήφιοι για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, να αποκτήσουν τον προσωπικό τους κωδικό από το λύκειό τους, προκειμένου να μπορέσουν να μελετήσουν το φετινό μηχανογραφικό.

Η προθεσμία τελικής οριστικοποίησης του μηχανογραφικού έχει οριστεί η 15η Ιουλίου.

Οι υποψήφιοι που θα υποβάλουν μηχανογραφικό δελτίο, μπορούν να απευθυνθούν στο λύκειό τους, για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Με τον προσωπικό κωδικό θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να μελετούν το μηχανογραφικό δελτίο.

Μετά την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ, και σε ημερομηνία που θα γνωστοποιηθεί, όλοι οι υποψήφιοι στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση θα πρέπει να κλειδώσουν το τελικό τους μηχανογραφικό (επιλέγοντας «οριστικοποίηση») ως και την Δευτέρα 15-7-2019.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική, και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.