Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα| Ένας χρόνος αντίστασης στα Καμπόχωρα

Το φυλάκιο ΤΩΝ ΚΑΜΠΟΧΏΡΩΝ στο Χαλκειός ,γιορτάζει έναν χρόνο ζωής ,έναν χρόνο αξιοπρέπειας για την Χίο, σαν απάντηση στην απάνθρωπη λύση της αποθήκευσης ανθρώπινων ψυχών και της εκμετάλλευση τους , με σκοπό τον πλουτισμό των επιτήδειων και όχι μόνο.

Οι ήρωες κάτοικοι των Καμποχώρων έδειξαν με αυταπάρνηση ,ότι η Χίος δεν συναινεί δεν παραδίδεται και δεν ξεπουλιέται.

Αντιτάχθηκαν δίνοντας αμέτρητο προσωπικό χρόνο για να διαφυλάξουν την ποιότητα της ζωής τους. Αντιτάχθηκαν στην καταστροφή του τόπου τους, που δρομολογήθηκε από τους αρχιτέκτονες της υποβάθμισης του νησιού μας, τον κ. Μουζάλα και τον πάντα πρόθυμο και καταδεκτικό δήμαρχο Χίου στις ορέξεις του υπουργείου και των ΜΚΟ.

Ο κ.Βουρνούς που μεταμφιέστηκε σε όψιμο «επαναστάτη» , ήταν αυτός που παρέδωσε με αστείες νομικές δικλείδες ασφαλείας το κτίριο της ΒΙΑΛ. Με την περισσή υποκρισία που χαρακτηρίζει τους ιδεολογικούς γυρολόγους παραμονές εκλογών, έστειλε επιστολή στην κ. Μέρκελ “διαμαρτυρόμενος” για την κατάσταση του μεταναστευτικού ,την στιγμή που ο ίδιος πριν δύο χρόνια διαφήμιζε και παρότρυνε την κυβέρνηση να κατασκευάσει πρότυπο υπερκέντρο στο ΧΑΔΑ (αλλά και ΠΡΟΚΕΚΑ στο Μερσινίδι) , με χωρητικότητα αρκετών χιλιάδων μεταναστών (όπως του Αμβούργου!!!).

Δεν έφτανε μόνο αυτό αλλά πολλές φορές αγνοούσε και κωλυσιεργούσε στις παραινέσεις των κατοίκων να προχωρήσει στην καταγγελία της σύμβασης της ΒΙΑΛ. Ακόμη χειρότερα, μόλις πριν λίγες μέρες έδωσε ξανά την δυνατότητα στο υπουργείο να διατηρήσει το κολαστήριο της ΒΙΑΛ ανοικτό ,αφού αποφάσισε να ασκήσει νέα αγωγή,απεμπολώντας την παλιότερη που είχε προκύψει μετά από πάρα πολλές πιέσεις των κατοίκων. Με την έφεση που σίγουρα θα ακολουθήσει , θα βρεθούμε αισίως στον Σεπτέμβριο του 2020 και βλέπουμε….

Η Παγχιακή Επιτροπή υπολογίζοντας το χρόνο που θα χρειαζόταν προκειμένου να εκδοθεί απόφαση επί της πρώτης αγωγής (αυτής από την οποία ο Δήμος επιθυμεί να παραιτηθεί ) είχε προτείνει την έκδοση πρωτοκόλλου αποβολής.

Ετσι η σχετική ανακοπή θα εκδικαζόταν με την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, πολύ πιο σύντομα δηλαδή. Αντί για αυτό, o κ.Βουρνούς , επικαλούμενος νομικές συμβουλές απέρριψε το αίτημα με συνοπτικές διαδικασίες.

Το ερώτημα που τίθεται είναι : τίνος τα συμφέροντα εξυπηρετεί; Των κατοίκων της Χίου και των Καμποχώρων ή της κυβέρνησης;

Οι Χιώτες έχουν μνήνη, θυμούνται και δεν θα δώσουν συγχωροχάρτι ούτε σε όσους με τον τρόπο τους η την συμμετοχή τους πήγαν να περάσουν θηλιά στο νησί μας, ούτε σ αυτούς οι οποίοι παρέμειναν σιωπηλοί ή καιροφυλακτούσαν προσμένοντας εκλογικά οφέλη.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.