Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ: Πως η ΕΛΛΑΔΑ έγινε η μοναδική χώρα υποδοχής μεταναστών της Ε.Ε.

* Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρώπης που επιδοτεί με μετρητά (μέσω κάρτας) ΟΛΟΥΣ τους αιτούντες άσυλο.
(Greece – Multi-purpose Cash Transfers for All Asylum Seekers)

https://ec.europa.eu/…/ec…/files/eu_cash_compendium_2019.pdf

*Άραγε γιατί στην γειτονική μας Βουλγαρία παρόλο που έχει κοινά σύνορα με την Τουρκία δεν υπάρχει επιδότηση;

* Στην άλλη γειτονική μας χώρα την Τουρκία, από όπου προέρχονται οι ροές, το βοήθημα κατά άτομο είναι περίπου 18 € τον μήνα (120 Λίρες Τουρκίας). Έτσι για μία τετραμελή οικογένεια το επίδομα φτάνει τα 72 € , ενώ ακριβώς δίπλα στην Ελλάδα, μοιράζουν 400€, απλά με μόναδική προϋπόθεση να καταθέσει κάποιος αίτηση ασύλου.

Δηλαδή 5,5 φορές περισσότερα μετρητά στην Ελλάδα από ότι στην Τουρκία !! Δεν νομίζετε ότι αυτό αποτελεί κίνητρο προσέλκυσης;

* Η κάρτα, στην οποία κάθε μήνα πιστώνεται ποσό έως 550€ (π.χ. για 4μελή οικογένεια είναι 400€), ΔΕΝ είναι ονομαστική (φώτο) αλλά αναφέρεται σε έναν αριθμό (π.χ. UNΗCR 019795200003835263)! Έτσι προφανώς μπορεί πολύ εύκολα να γίνει προϊόν συνδιαλλαγής αφού δίνεται από τους φορείς. Ποιοι είναι αυτοί δεν κατονομάζονται!!

* Η κάρτα έχει το σήμα της Ε.Ε. και της Ύπατης Αρμοστείας.

* Από το πρόγραμμα χρηματοδότησης της Κομισιόν οι χώρες που αναφέρονται είναι οι : Ελλάδα, Τουρκία, Ιράκ, Σομαλία, Λίβανος, Ιορδανία, Αφγανιστάν, Μιανμάρ, Κένυα, Ουγκάντα, Μαλί, Αιτή και Γουατεμάλα. Μοναδική Ευρωπαϊκή χώρα, η Ελλάδα.

Αν κάποιος λοιπόν ανά τον κόσμο, θέλει να μεταναστεύσει προς την Ε.Ε. ποια χώρα νομίζετε ότι του ”κλείνει” το μάτι για να καταθέσει αίτηση ασύλου, ώστε να εισέλθει στην Ε.Ε.;

Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ

* Όλες οι υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες έχουν την δυνατότητα επιστροφής μεταναστών στην χώρα εισόδου, εν προκειμένω την Ελλάδα.

* Για όσους λένε ότι ο Έλληνας φορολογούμενος δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ διότι είναι χρήματα της Ε.Ε. ,η απάντηση είναι ότι η Ελλάδα είναι στην Ε.Ε. εδώ και 40 χρόνια και μετέχει στον προϋπολογισμό της Ε.Ε.

* Σε προηγούμενο ΔΤ είδαμε ότι έχει γίνει μετατόπισή των μεταναστευτικών ροών,
και η βασική πύλη εισόδου προς την ΕΕ, είναι πλέον η Χώρα μας (Χάρτης FRONTEX).

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.