Πέθανε ο εκδότης Δημήτρης Ρίζος

Έφυγε σε ηλικία 83 ετών από τη ζωή σήμερα το πρωί ο γνωστός εκδότης, Δημήτρης Ρίζος.

Ο γνωστός εκδότης που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια προβλήματα υγείας, νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Η ασθένειά του δεν τον είχε καθηλώσει, αλλά ακολουθεί συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή και πρόγραμμα θεραπείας, ενώ οι μοναδικές έξοδοι από την κατοικία είναι αυτές για να δώσει το παρόν στο τμήμα ασφαλείας του Ελληνικού για υποθέσεις με οφειλές.

Ο Δημήτρης Ρίζος είχε γεννηθεί στην Πρώτη Σερρών το 1936.

Η μετακόμιση της οικογένειας στη Δράμα του έδωσε την ευκαιρία να δείξει από πολύ νωρίς την κλίση του στη δημοσιογραφία.

Λόγω της στενής σχέσης του πατέρα του με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο Δημήτρης Ρίζος βρέθηκε πολύ σύντομα στο γραφείο του.

Όταν ο Καραμανλής ήταν υπουργός Δημοσίων Έργων, ο νεαρός τότε Δημήτρης Ρίζος έγινε αρχικά το παιδί για όλες τις δουλειές.

Το βράδυ που επέστρεψε ο Κ.Καραμανλής από το Παρίσι, ο Ρίζος ήταν στον Έβρο ως επιστρατευμένος, αλλά την επομένη κλήθηκε να επιστρέψει στην Αθήνα για να είναι δίπλα στον πρώτο πρωθυπουργό της Μεταπολίτευσης.

Λίγο αργότερα εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην ιστορική «Βραδυνή» του Τζώρτζη Αθανασιάδη, χωρίς να εγκαταλείψει μέχρι το 1980 το πρωθυπουργικό γραφείο. Υπήρξε εκδότης των εφημερίδων «Ελεύθερος Τύπος» και «Αδέσμευτος Τύπος».

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕΓΑΛΕ ΔΑΣΚΑΛΕ!

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.