Ο Υποψήφιος Βουλευτής Νότης Μηταράκης στον Ρ/Σ «ΑΝΤ1 Αιγαίου» – Το σχέδιο του για τη Χίο μας

O Νότης Μηταράκης, Υποψήφιος Βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, τη Τρίτη 2 Ιουλίου 2019, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, επισκέφθηκε τα γραφεία μας και τον Ραδιοφωνικό Σταθμό «ΑΝΤ1 Αιγαίου», όπου παρέδωσε μια εφ’όλης της ύλης συνέντευξη στον δημοσιογράφο, Κωνσταντίνο Κυδώνη.
Ο κ. Νότης Μηταράκης αναφέρθηκε στο σχέδιο των 4+1 πυλώνων, στην μέχρι τώρα πορεία του στην πολιτική σκηνή της χώρας και στη Νέα Δημοκρατία γενικότερα.
Στη συνέχεια, ανέλυσε το πρόγραμμα του για τη Χίο μας, τον τουρισμό, τη μαστίχα, χωρίς να παραλείψει βέβαια τα σημαντικά θέματα του τόπου μας, όπως το μεταναστευτικό αλλά και τα ημιτελή έργα, όπως το Φράγμα Κόρης Γεφύρι, αεροδρόμιο, τελωνείο κτλ.

Το σχέδιο του για τη Χίο βασισμένο σε 4+1 πυλώνες

Πρώτος πυλώνας η οικονομική ανάπτυξη: Με στροφή των νέων στη ναυτιλία. Νέες θέσεις εργασίας στη θάλασσα, θα δημιουργήσουν και νέες θέσεις εργασίας. Εδώ στην ξηρά. Για να κάνουμε τη Χίο Κέντρο Ναυτοσύνης. Εμπλέκοντας την Πολιτεία, τις ναυτιλιακές εταιρείες, τις Σχολές, το Πανεπιστήμιο. Με ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος, φτιάχνοντας ένα brand name για τη Χίο και ένα τουριστικό οικοσύστημα. Με στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής και ανάδειξη των ιδιαίτερων προϊόντων μας με πρότυπο τη μαστίχα. Με ενίσχυση της νεανικής και νεοφυούς επιχειρηματικότητας, βασισμένοι στο δαιμόνιο του Χιώτη. Με επανεξέταση του χωροταξικού σχεδιασμού της Χίου, ώστε να προστατεύεται το περιβάλλον και η παράδοση, αλλά να προωθείται και η ανάπτυξη.
Δεύτερος πυλώνας η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής: Στηρίζοντας ενεργά τους πιο αδύναμους. Κινητοποιώντας τη διασπορά και την εφοπλιστική κοινότητα. Οργανωμένα και στοχευμένα.
Τρίτος πυλώνας οι υποδομές. Αναγκαία συνθήκη για την ανάπτυξη. Πρωταρχικό προσωπικό μου στοίχημα: Να τελειώσει το αεροδρόμιο. Ιδιαίτερα σημαντικά έργα τα λιμάνια μας και η ουσιαστική αναβάθμιση του Τελωνείου. Αλλά και τα υπόλοιπα έργα: ύδρευση και άρδευση, νοσοκομείο, δικαστήρια, δικαστικές φυλακές.
Τέταρτος πυλώνας, η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος. Χωρίς διχασμούς. Με φύλαξη συνόρων, διαχωρισμό προσφύγων και μεταναστών, αποσυμφόρηση των ακριτικών νησιών, επίσπευση των διαδικασιών ασύλου και επιστροφή των οικονομικών μεταναστών στην Τουρκία. Με διαφανή διαχείριση του δημοσίου χρήματος και φυσικά στήριξη τοπικών κοινωνιών που σήκωσαν δυσανάλογο βάρος.
Τέλος χρειαζόμαστε ένα ειδικό σχέδιο για τα Ψαρά, τις Οινούσσες και την Αμανή. Περιοχές που χρειάζονται δημογραφική ενίσχυση. Με φορολογικά κίνητρα, σταθερή πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες παιδείας και υγείας, σταθερές συγκοινωνίες, «άνοιγμα» σε νέες τεχνολογίες, εκμετάλλευση τοπικών χαρακτηριστικών για αύξηση της επισκεψιμότητας.

 

Αφήνουμε πίσω μας την κρίση


Λιγότεροι φόροι, περισσότερες και καλύτερες δουλειές και ασφάλεια για τους πολίτες, αποτελούν το τρίπτυχο των βασικών προτεραιοτήτων του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας. Πάνω σε αυτά χτίζεται ήδη η επόμενη ημέρα των εκλογών.
Οι πολίτες ζητούν, επιτακτικά πλέον, ελάφρυνση των βαρών, αναγνώριση του κόπου τους και προστασία της περιουσίας τους. Η απήχηση που αυτά τα τρία έχουν στην ελληνική κοινωνία, εξηγεί εξάλλου και την ύστατη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να οικειοποιηθεί κομμάτια του προγράμματος της ΝΔ, προσπαθώντας να  προσεταιριστεί προεκλογικά ένα τμήμα της λεγόμενης «μεσαίας τάξης».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει ήδη σχεδόν από την εκλογή του ως Πρόεδρος της ΝΔ, δεσμευτεί σε μια «Συμφωνία Αλήθειας». Έτσι λοιπόν λείπει από τον προγραμματικό και από τον προεκλογικό λόγο μας κάθε έννοια παροχολογίας. Τα όσα έχουν εξαγγελθεί είναι προτάσεις προσεκτικά μελετημένες, κοστολογημένες και ικανές να παράξουν γρήγορα θετικά αποτελέσματα.
Η μείωση των φορολογικών βαρών ξεκινά άμεσα. Η ΝΔ έχει δεσμευτεί ότι το φορολογικό θα είναι ένα από τα πρώτα νομοσχέδια της επόμενης κυβέρνησης. Τι σημαίνει αυτό: άμεση αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος για όλους. Τα νοικοκυριά θα έχουν περισσότερα χρήματα για κατανάλωση και αποταμίευση, ενώ οι επιχειρήσεις θα μπορούν να προσλάβουν, να επενδύσουν ή να δώσουν αυξήσεις σε όσους ήδη απασχολούν».

Το σχέδιό του, προκειμένου η Χίος να γίνει ένας σημαντικός και ποιοτικός τουριστικός προορισμός

«Ο τουρισμός αποτελεί πηγή ανάπτυξης για το νησί μας. Πρέπει να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας, να χτίσουμε ένα ισχυρό brand name για το νησί μας.
Να δημιουργήσουμε ένα οικοσύστημα των εμπλεκόμενων φορέων στον τουρισμό: Μαζί με το κράτος, το δήμο, και την περιφέρεια, αλλά και τους επαγγελματίες του τουρισμού. Καθένας από το πόστο του, σύμφωνα με τις αρμοδιότητές του.
Να επενδύσουμε στα «δυνατά μας σημεία»: την ιστορία του νησιού, τη φυσική μας ομορφιά, την παράδοση, τη μαστίχα και τα άλλα ιδιαίτερα προϊόντα μας.
Δουλεύοντας συστηματικά για να καλύψουμε αδυναμίες μας:
Πρωταρχικός στόχος: Να βελτιώσουμε τις πύλες εισόδου της Χίου: το αεροδρόμιο, το Τελωνείο, το λιμενικό μας σύστημα.
Χρειαζόμαστε:
• Να επανεξετάσουμε το χωροταξικό σχεδιασμό του νησιού, ώστε αφενός να προστατεύεται το περιβάλλον, αλλά αφετέρου να διευκολύνονται και οι δράσεις ανάπτυξης.
• Να επενδύσουμε στην ύδρευση.
• Να απλοποιήσουμε αδειοδοτικές διαδικασίες.
• Να στηρίξουμε χρηματοδοτικά και επενδυτικά εργαλεία.
• Θωρακίζοντας την προστασία της παράδοσης και των εθίμων μας.
Την περίοδο 2012-2014 κάναμε σημαντικά βήματα:
Ξεκινήσαμε τη διαδικασία ένταξης στο fast track της μεγάλης επένδυσης στα Κεραμεία. Εντάξαμε στον Αναπτυξιακό νόμο τοπικές επιχειρήσεις, με έμφαση στα τοπικά προϊόντα. Στηρίξαμε τη ΔΕΥΑΧ και τις επενδύσεις για περισσότερο και ποιοτικότερο νερό. Ξεμπλοκάραμε βασικές επενδύσεις σε υποδομές, όπως το αεροδρόμιο. Στηρίξαμε δράσεις και επενδύσεις στον πολιτισμό και τα τοπικά προϊόντα, όπως το Φεστιβάλ Μαστίχας. Τώρα, προχωράμε αποφασιστικά για να γίνει η Χίος σημαντικός και ποιοτικός τουριστικός προορισμός.

Καμία μόνιμη παραμονή προσφύγων και μεταναστών στα ακριτικά νησιά

Ο υποψήφιος Βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, Νότης Μηταράκης ανέλυσε τις ενέργειες και τις θέσεις του σχετικά με το μεταναστευτικό με κύρια θέση: “Καμία μόνιμη παραμονή προσφύγων και μεταναστών στα ακριτικά νησιά”.
Σύμφωνα με τον υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ, κ. Νότη Μηταράκη:
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δημιούργησαν το οξύ πρόβλημα του μεταναστευτικού, στη Χίο και τα άλλα ακριτικά νησιά.
Ένα πρόβλημα για το οποίο οι τοπικές κοινωνίες ήταν ανέτοιμες να αντιμετωπίσουν.
Σήμερα στα νησιά μας υπάρχουν ακόμα υπερκορεσμένες προσφυγικές δομές, η διαδικασία ασύλου δε δουλεύει, με αποτέλεσμα οι κοινωνίες να έχουν κουραστεί.
Τα τέσσερα αυτά χρόνια:
– Παλέψαμε μαζί για το κλείσιμο της Σούδας.
– Κατέθεσα κάθε απαραίτητο στοιχείο που είχα στη διάθεσή μου, στην Εισαγγελία για τις φθορές στο Κάστρο από τον άτυπο καταυλισμό.
– Ήμουν δίπλα στους κατοίκους για τον περιορισμό της ΒΙΑΛ.
– Αποφασιστικά ακυρώσαμε μαζί σχέδιο της κυβέρνησης για νέο κέντρο στους Ολύμπους.
– Έκανα έντονο αγώνα στη Βουλή προκειμένου να επιταχυνθεί η αποζημίωση των κατοίκων του Χαλκειός και της Σούδας για τις ζημιές που υπέστησαν.
– Ζήτησα μόνιμο μηχανισμό αποζημιώσεων.
– Κατέθεσα συνολικά 30 ερωτήσεις, αναφορές και επίκαιρες ερωτήσεις για το μεταναστευτικό.
Το Νοέμβριο του 2017 στο Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο έγινε εδώ στη Χίο, ο Πρόεδρός μας ο Κυριάκος ο Μητσοτάκης, έδειξε εμπράκτως την αποφασιστικότητά του για το Μεταναστευτικό.
Στην παρέμβασή μου στο Προσυνέδριο, τόνισα:
– την υποχρέωση της Πολιτείας να εξασφαλίσει την ασφάλεια των Χιωτών,
– τη μη μόνιμη παραμονή προσφύγων στα ακριτικά μας νησιά,
– την ανάγκη να αλλάξει η διαδικασία ασύλου, ώστε να επιταχυνθούν οι επαναπροωθήσεις στην Τουρκία.

Η  Χίος πρέπει επιτέλους να αποκτήσει ένα σύγχρονο και ασφαλές αεροδρόμιο

O Νότης Μηταράκης αναφέρθηκε στο σχέδιό του για το αεροδρόμιο, καθώς και τις ενέργειες που ήδη έχει υλοποιήσει τα τελευταία χρόνια προς αυτή την κατεύθυνση.
«Βασική μου δέσμευση είναι να αποκτήσει επιτέλους η Χίος ένα σύγχρονο και ασφαλές αεροδρόμιο. Που να μπορεί να δέχεται μεγαλύτερα αεροπλάνα. Να δέχεται πτήσεις charter. Να καλύπτει τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας. Να προσφέρει υψηλό επίπεδο υπηρεσιών στους επισκέπτες. Η κυβέρνηση Σαμαρά, ολοκλήρωσε τη διαδικασία των απαλλοτριώσεων, το δυσκολότερο ίσως κομμάτι ενός δημοσίου έργου. Με προσωπική μου ευθύνη, το 2014, έγινε η παραλαβή όλης της απαιτούμενης έκτασης για την επέκταση του διαδρόμου. Το Υπουργείο Οικονομικών την παρέδωσε στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Είχαμε έτοιμα τα έργα της περίφραξης και της ισοπέδωσης της έκτασης. Σήμερα, δεν έχει γίνει ούτε ένα ουσιαστικό βήμα παραπάνω. Τέσσερα χρόνια μόνο, υποσχετικές, συσκέψεις και … Μνημόνια Συνεργασίας. Συστηματικά έφερα το θέμα στη Βουλή με 3 επίκαιρες ερωτήσεις, 6 γραπτές ερωτήσεις και 3 αναφορές. Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πίστεψε ποτέ στο έργο αυτό. Δεσμεύομαι ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σε συνεργασία με το Δήμο και την Περιφέρεια, θα ολοκληρώσει το έργο. Για να αποκτήσει Χίος , ένα αεροδρόμιο αντάξιο του νησιού. Ένα αεροδρόμιο απαραίτητο για την οικονομική μας ανάπτυξη».
Στις 7 Ιουλίου ζητώ την ψήφο σας. Δεσμεύομαι:  Να είμαι η ισχυρή φωνή της Χίου στην Αθήνα. Υπόσχομαι: Να παραμείνω δίπλα σας, όπως έκανα όλα αυτά τα χρόνια. Τώρα μπορούμε!» ανέφερε ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νότης Μηταράκης.

Ο Υποψήφιος Βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, Νότης Μηταράκης σας προσκαλεί στην Κεντρική Προεκλογική του Ομιλία στη Χίο, την Παρασκευή 05 Ιουλίου 2019 στις 19:30 στο Ξενοδοχείο Χανδρής.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.