Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής για το σχέδιο αποσυμφόρησης των νησιών

Σε συνέντευξή του ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, αναφέρθηκε στην κρίσιμη κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η Σάμος, όπου δρα κύκλωμα των διακινητών, καθώς και για το σχέδιο μεταφοράς ανθρώπων στην ενδοχώρα από τα νησιά που πλήττονται από το μεταναστευτικό ζήτημα. Αναλυτικά ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής για το σχέδιο αποσυμφόρησης των νησιών ανέφερε:
«Στη Μόρια σήμερα βρίσκονται κάτω από 5.000 άνθρωποι. Στην Κω κάτω από 1000, στη Χίο περίπου 1200, στη Λέρο σχεδόν 800, στη Σάμο σχεδόν 4.000. Είμαστε έτοιμοι για το ξεχειμώνιασμα, είναι επιτυχημένη η προσπάθεια του ΥΜΕΠΟ για μεταφορά ανθρώπων στην ενδοχώρα, με εξαίρεση τη Σάμο, για την οποία λαμβάνουμε ειδικά μέτρα. Με βάση τα τελευταία στοιχεία, επιπλέον 2.000 άτομα έχουν δικαίωμα να έρθουν στην ενδοχώρα. Οι ροές είναι τελευταία γενικά χαμηλές με εξαίρεση τη Σάμο, όπου χθες έφτασαν 112 άτομα, υπάρχει ένα κύκλωμα διακίνησης με επίκεντρο τη Σάμο. Από τα βόρεια σύνορα οι ροές επίσης δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλες».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.