Ο πατήρ Αντώνιος της «Κιβωτού του Κόσμου» κέρδισε το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη

Η «Κιβωτός του Κόσμου» και ο ιδρυτής της πατήρ Αντώνιος Παπανικολάου, βραβεύτηκαν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη.

Η ΜΚΟ έχει στόχο τη βοήθεια παιδιών από άπορες ή μονογονεϊκές οικογένειες.

Η «Κιβωτός» βοηθά και δέχεται παιδιά ανεξαρτήτως εθνικότητας και θρησκείας.

Υλοποιεί προγράμματα υποστήριξης, με πρώτο στόχο να βοηθήσει παιδιά να επιστρέψουν στο σχολείο και να ολοκληρώσουν την φοίτησή τους.

Το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη θεσπίστηκε το 2008 και απονέμεται κάθε χρόνο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά από αξιολόγηση προτάσεων που κατατίθενται από ευρωβουλευτές.

Το βραβείο απένειμε ο επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος και πρότεινε τη βράβευση του πατρός Αντωνίου.

Βραβεύτηκαν επίσης η ΜΚΟ «HOPEgenesis», μετά από πρόταση της ευρωβουλευτού Ελίζας Βόζενμπεργκ, και η ΜΚΟ «Άνεμος Αλλαγής» μετά από πρόταση του ευρωβουλευτή Μιλτιάδη Κύρκου.

Στόχος του βραβείου είναι να επιβραβεύσει άτομα και οργανώσεις των οποίων οι δράσεις προάγουν τη αλληλοκατανόηση μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτών, καθώς και την ευρωπαϊκή συνεργασία, προάγουν την ενδυνάμωση του ευρωπαϊκού πνεύματος μέσω μακροχρόνιων, υπερεθνικών και διασυνοριακών πολιτιστικών συνεργασιών, σχετίζονται με το θέμα του τρέχοντος Ευρωπαϊκού Έτους, ή/και προάγουν στην πράξη τις αρχές και αξίες της Χάρτας των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη είναι ένας θεσμός που θεσπίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2008 και με το οποίο επιβραβεύονται δραστηριότητες ή δράσεις πολιτών, ομάδων, σωματείων ή οργανώσεων που έχουν επιδείξει εξαιρετική προσήλωση στην προαγωγή μιας καλύτερης αμοιβαίας κατανόησης και στενότερης ολοκλήρωσης μεταξύ των πολιτών των κρατών-μελών.

Για το έτος 2018, απονεμήθηκαν συνολικά 50 βραβεία σε φορείς και πολίτες σε 26 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.