Ο Παρθένης σ’όλο το μεγαλείο του!

Έχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλά για το έργο του ποταμού Παρθένη και της λεωφόρου που από την μέρα που δόθηκε στη κυκλοφορία έχει γίνει αποσυμφόρηση των δρόμων της πόλης! Επί της ουσίας είναι ένα τεράστιο έργο πού έγινε από Χιώτικα εργολαβικά συνεργία και μηχανικούς και που έχουν τελειώσει και την τελευταία λεπτομέρεια! Αυτό το διάστημα καθάριζαν μέσα από την κοίτη του ποταμού το παλιό αποχετευτικό δίκτυο που ήταν μέσα σε τσιμεντένιο τοίχο και καταλάμβανε μεγάλο μέρος της ροής των υδάτων.
Πριν τρεις μέρες ξεμπέρδεψαν και έχει στρωθεί τώρα πλέον όλη η ανοιχτή κοίτη με πέτρες μέσα σε συρματόπλεγμα ούτως ώστε να εμπλουτίζεται ο υδροφόρος ορίζοντας και να μην υπάρχουν λιμνάζοντα ύδατα μέσα στο ποταμό και να γεμίζουν από κουνούπια και κουβακόσκατα! Τελικά το έργο τελείωσε είναι πολύ σημαντικό ίσως από τα καλύτερα που έχουν γίνει πάρα τις όποιες αρνητικές αντιρρήσεις και σχόλια που υπήρχαν αν θα είναι λειτουργικό και δεν θα έχουμε στο μέλλον πλημμύρες και όπως αποδεικνύεται καθημερινά και με την χθεσινή βροχή!
Τώρα τι γίνεται με τον φωτισμό του δρόμου δεν μπορώ να καταλάβω η ώρα 11.00. πρωινό και έξι ή επτά λάμπες στις κολώνες ήταν αναμμένες! Ένα αυτοκίνητο βρισκόταν παρκαρισμένο σχεδόν Μες την μέση του δρόμου δέκα μέτρα από τα φανάρια του Βαρβασίου ίσως να είναι από χθες που μπορεί να χάλασε από την βροχή! Στο Παλαιό σπίτι πενήντα μέτρα από τα φανάρια πρέπει να έχει γίνει εισβολή και να υπάρχει μέσα σφηκοφωλιά από παράνομους ας το ελέγξει η ασφάλεια υπάρχει παρκαρισμένο και ένα φορτηγάκι!
Στις φωτογραφίες καταδεικνύεται όλο το μεγαλείο αλλά και οι διαπιστώσεις! Γι’ αυτό αγαπητοί μου Άρχοντες του τόπου μας Φροντίστε τα έργα να εκτελούνται από Χιώτικα Χέρια!  Καλό απόγευμα!
Χίος, 16 Φεβρουαρίου 2020
Λευτέρης Πυκνής
Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.