Ο Παντελής Κογιάμης στη Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Ο ταλαντούχος Χιώτης αρχιμουσικός Παντελής Κογιάμης κατάφερε στις ακροάσεις Ελλήνων Αρχιμουσικών του περασμένου Μαρτίου να διακριθεί με αποτέλεσμα να διευθύνει φέτος με έναν ακόμη μαέστρο, τον Ρωμανό Παπάζογλου, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.


O Αρχιμουσικός Παντελής Κογιάμης γεννήθηκε στη Χίο.

Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τη μουσική φοιτώντας σε ωδεία της Χίου αλλά και ως τρομπετίστας της Φιλαρμονικής του Δήμου Χίου.

Σπούδασε Μουσικολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και παράλληλα ολοκλήρωσε τις σπουδές Πιάνου και Ανώτερων Θεωρητικών.

Μαθήτευσε δίπλα στον Αρχιμουσικό Κάρολο Τρικολίδη στη Θεσσαλονίκη, πέρασε τις εισαγωγικές εξετάσεις για την τάξη της Διεύθυνσης Ορχήστρας του καθηγητή Uros Lajovic στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών της Βιέννης (Univeristät für Musik und darstellende Kunst Wien), όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές του με Άριστα και Διάκριση, διευθύνοντας την καταξιωμένη Ορχήστρα της Αυστριακής Ραδιοφωνίας στην περίφημη αίθουσα του Musikverein της Βιέννης.

Έχει λάβει μέρος σε διεθνή σεμινάρια και διαγωνισμούς από τους οποίους έχει αποσπάσει βραβεία και διακρίσεις. Πολλά συγχαρητήρια στον Χιώτη Παντελή Κογιάμη και του ευχόμαστε πάντα επιτυχίες.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.