«Ο κόσμος γύρω μας» Εκδηλώσεις Αστρονομίας στο Μουσείο Μαστίχας Χίου

 

Με αφορμή τα 50 χρόνια από την κατάκτηση της σελήνης, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αστρονομίας Χίου, οργανώνει εκδηλώσεις αστρονομίας για μικρούς και μεγάλους, με τίτλο «Ο κόσμος γύρω μας», από το Σάββατο 17 Αυγούστου έως και την Κυριακή 25 Αυγούστου, στο Μουσείο Μαστίχας Χίου. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν ποικίλες επιστημονικές, εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις για μικρούς και μεγάλους, με στόχο την ανάδειξη της αστρονομίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

  • Σάββατο 17 Αυγούστου (ώρα 20:00)

«Οδύσσεια στο διάστημα, 1977-2019: Το επικό ταξίδι των Voyager 1 & 2 από τη Γη στον Γαλαξία»

Ομιλία του ακαδημαϊκού Σταμάτη Κριμιζή, καθηγητή στο Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φυσικής του Πανεπιστημίου Johns Hopkins και κύριου ερευνητή της NASA.

 

  • Κυριακή 18 Αυγούστου (ώρα 10:00)

«Ο πλανήτης που φτιάχτηκε από φούσκες»

Διαδραστικό παιχνίδι με τεράστιες σαπουνόφουσκες για μικρούς και μεγάλους, από την καλλιτεχνική ομάδα La Petite Marguerite. Ένα σύμπαν από σαπουνόφουσκες εμφανίζεται επί σκηνής, νέφη που σχηματίζουν γαλαξίες, αστέρια και πλανήτες, μια αναπαράσταση της γέννησης του μακρόκοσμου και του μικρόκοσμου μέσα από την κοσμογραφία της σαπουνόφουσκας ή διαφορετικά ένα ταξίδι στον γαλαξία της σαπουνόφουσκας. Στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί το ίδιο παιχνίδι προσαρμοσμένο στις ανάγκες ΑμεΑ.

  • Τετάρτη 21 Αυγούστου (ώρα 20:00)

«Το διάστημα και τα οφέλη του»

Ομιλία της Χριστίνας Γιαννόπαπα, Υπεύθυνης Δημοσίων Σχέσεων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (European Space Agency). Θα ακολουθήσει αστροπαρατήρηση στον περιβάλλοντα χώρο του Μουσείου.

  • Πέμπτη 22 Αυγούστου (ώρα 10:00)

«Άστρα φτιαγμένα από ζάχαρη»

Με την καθοδήγηση της Δώρας Τσιμπή θα πραγματοποιηθεί εργαστήρι ζαχαροπλαστικής, κατά το οποίο μικροί και μεγάλοι θα φτιάξουν αστρο-μπισκότα με άρωμα μαστίχας.

 

  • Σάββατο 24 Αυγούστου (ώρα 20:00)

«Ανθρώπινη Παρουσία στο Ηλιακό Σύστημα και Διαστημικός Καιρός»

Ομιλία του Μανώλη Γεωργούλη, ερευνητή του Κέντρου Ερευνών Αστρονομίας και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών, Ακαδημία Αθηνών, και επισκέπτη καθηγητή, Georgia State University, ΗΠΑ.

  • Κυριακή 25 Αυγούστου (ώρα 21:00)

«Μιούν, ο Φρουρός του Φεγγαριού»

Προβολή ταινίας για παιδιά και εφήβους, ηλικίας 10 έως 18 ετών.

Διάρκεια: 86΄, Γαλλία, 2014, σκηνοθεσία: Αλεξάντρ Εμπογιάν.

 

Η είσοδος σε όλες τις δράσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.

Στο εργαστήρι ζαχαροπλαστικής θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο στο 22710 72212, καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.