Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ! (χαμογελάστε παρακαλώ)[1] Γράφει ο κ. Αναστάσιος Ι. Τριπολίτης, Ιατρός

Περίεργες φήμες κυκλοφορούν τελευταία: Ο κορωνοϊός – λένε – δεν προσβάλει τους υπερδεξιούς(!) και τους βασιλικούς(!!!) – τους «βασι­λόφρονες» αν προτιμάτε! Αυτή τη φήμη την άκουσε η Χρυσή Αυγή και την έκανε σύνθημά της, την έκανε «σλόγκαν» της!…

Εγώ λοιπόν, ως γιατρός, το έψαξα λίγο βαθύτερα και κατ’αρχάς διαπίστωσα ότι κάπου «κολλάει», κάπου έχουν δίκιο αυτοί που το διέ­δωσαν, που το ανακάλυψαν αν προτιμάτε: Ήδη στην πόλη Ουχάν και στην επαρχία Χουμπέι γενικότερα (Χουμπέι νομίζω ότι μεταφράζεται σε… «κακά χαμπέρια») μετά τα 13.332 επιπλέον κρούσματα των τελευ­ταίων ημερών (εβδομάδων;) πολλοί φανατικοί κομμουνιστές για να γλι­τώσουν τη ζωή τους δήλωσαν μεταμέλεια και απεκήρυξαν τον κομμου­νισμό! Αποτέλεσμα: «Καθαίρεση των δύο κορυφαίων αξιωματούχων του ΚΚΚ στην επαρχία Χουμπέι και στην πρωτεύουσά της, την Ουχάν»[2].

Και «Καλά γιατρέ μου», θα σκέφτεται ο καθένας, «κομμουνιστική χώρα είναι, κομμουνιστές θα πεθαίνουν», αλλά «έλα που η επιδημία κτύπησε και μη κομμουνιστές»! Κι εδώ τα χαλάμε: Πράγματι σε πολυτελές περιβάλλον (διαμαντένιο θα έλεγα – “Diamond Princes” λέγεται το κρουαζιερόπλοιο) «ο συνολικός αριθμός του κρουσμάτων στο πλοίο έφθασε στα 218 επί συνόλου 3.700 επιβαινόντων» (σ.σ. εργαζομένων και επιβατών, εξηγώ εγώ)! Και βέβαια, δύο ημέρες μετά οι ίδιες εφημερίδες γράφουν ότι τα κρούσματα στο πιο πάνω πλοίο, πέρασαν τα 300 και ότι οι δύο Έλληνες επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου επιστρέφουν στην Ελλάδα με τη βοήθεια της Ελλη­νικής Κυβέρνησης!

Αγαπητοί Αναγνώστες,

Για να σοβαρευτούμε: ο μοναδικός τρόπος για να μην πέσομε θύμα του κορωνοϊού είναι να μην τον… συναντήσομε! Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να κυκλοφορούμε, παρά μόνο αν είναι ανάγκη, και να αποφεύ­γομε τις συγκεντρώσεις, τους ασπασμούς κλπ. που μπορούν να μας μετα­δώσουν τον ιό! Κατά τα άλλα, ο ιός δεν έχει προτίμηση σε κομμουνιστές ή φασίστες! Βέβαια το γιατί ξεκίνησε από εκεί (από το Ουχάν) και γιατί ονομάστηκε «κορωνοϊός» υπάρχουν πολλές θεωρίες και εξηγήσεις που πολλές φορές συγκρούονται μεταξύ τους. Όμως, αν χρειασθεί (εύχομαι να μη χρειασθεί) θα επανέλθομε.

Προς το παρόν ας ακολουθήσομε τις απλές συμβουλές που συστή­νουν οι ειδικοί, τους απλούς κανόνες της ατομικής υγιεινής. Δηλαδή: Μακριά από τα άτομα που φαίνονται ότι έχουν συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού. Φορέστε μια μάσκα αν βήχετε ή φταρνίζεστε. Πλένετε τα χέρια σας τακτικά. Αποφύγετε τους κλειστούς και πολυσύχναστους χώρους κλπ. κλπ. (Πηγή Αναφοράς: Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας).

 

Αναστάσιος Ι. Τριπολίτης

Αγγειοχειρουργός

[1]     Μέσα στη μαύρη ατμόσφαιρα που μας περιβάλει, λόγω της οικονομικής κρίσεως (και όχι μόνο) το μόνο που απέμεινε αφορολόγητο, είναι το χαμόγελο (και το «ευχαριστώ»). Χαμογελάτε λοιπόν, «τσάμπα» είναι!…

[2]     Η εντός εισαγωγικών παράγραφος είναι αντιγραφή από τον Ημερήσιο Τύπο (ΝΕΑ, 14-02-2020, που στη σελ. 39 αναφέρεται σε πιθανή έλλειψη φαρμάκων και έναρξη «πανδημίας εκτός Κίνας»). Ας είμαστε σε επιφυλακή λοιπόν και εντός της Ελλάδος!…

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.