Ο Εμπορικός Σύλλογος Χίου στο πλευρό του Γιάννη Παληού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΙΟΥ

“Συνάδελφοι,

Με αφορμή την πρόσφατη δημοσιοποίηση της υπόθεσης πλειστηριασμού Πρώτης Κατοικίας του συμπολίτη και συναδέλφου Γιάννη Παληού, ο Εμπορικός Σύλλογος Χίου καλεί τους συναδέλφους ελεύθερους επαγγελματίες, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους  να υψώσουν το ανάστημα τους και να αντισταθούν στο νέο σχέδιο της Κυβέρνησης για τα «κόκκινα δάνεια».

Μέχρι το τέλος του 2019, υπολογίζεται ότι σε 76.000 νοικοκυριά θα πραγματοποιηθούν πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών και περιουσιών.

Η τροπολογία για τα «κόκκινα δάνεια», που αντικαθιστά τον νόμο Κατσέλη, βάζει τη θηλιά στο λαιμό των δανειοληπτών, υποχρεώνοντας τους, να δίνουν το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματος τους  στις τράπεζες, αφού οι επιλογές είναι δύο…… Η΄ θα ενταχθούν στη ρύθμιση δόσεων που ορίζει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα ή θα βγει η περιουσία τους σε πλειστηριασμό.

Βάζουν λοιπόν, στο ίδιο σακί απλούς ανθρώπους-επαγγελματίες, εμπόρους, βιοτέχνες που δανειοδοτήθηκαν σε καλές εποχές, για να καλύψουν υπαρκτές ανάγκες της επιχείρησης τους, αλλά «ισοπεδώθηκαν» από την οικονομική κρίση και τη βαριά φοροληστεία, με τους πραγματικούς «μπατχτσήδες και στρατηγικούς κακοπληρωτές» που είναι υπεύθυνοι για το μεγάλο όγκο χρεών προς το Δημόσιο αλλά και των κόκκινων δανείων.

Οι ουσιαστικοί μπαταχτσήδες μένουν στο απυρόβλητο, ενώ καλείται ο απλός κόσμος να λύσει το πρόβλημα των τραπεζών που δανειοδοτούσαν σωρηδόν πριν την κρίση.

 Ο Εμπορικός Σύλλογος  Χίου, θα σταθεί δίπλα στο συνάδελφο Γιάννη Παληό, σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης, όπου και με όποιον τρόπο χρειαστεί.

Εδώ και τώρα δραστική μείωση των χρεών των λαϊκών οικογενειών προς τις τράπεζες με δυνατότητα αποπληρωμής:

  1. Κούρεµα των δανείων µας στο 50% και επαναδιαπραγμάτευση των όρων αποπληρωμής. Να κουρευτούν τα δάνειά µας µε βάση το ποσό που είχε φθάσει το κεφάλαιο την ηµέρα της τελευταία καταβληθείσας δόσης.
  2. Κανένας τόκος υπερηµερίας. Καµία κεφαλαιοποίηση µη καταβληθέντων τόκων.
  3. Απαγόρευσης πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας αντικειμενικής αξίας 250.000 ευρώ προσαυξημένης κατά 50.000 για κάθε παιδί, και δευτερεύουσας κατοικίας αντικειμενικής αξίας μέχρι 150.000 ευρώ.

«Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη»! Η κατοικία είναι δικαίωμα! Η πάλη των εμπόρων, των επαγγελματιών και των εργαζομένων για ανακούφιση απ’ το βραχνά των χρεών, απέναντι στους πλειστηριασμούς, είναι υποχρέωση όλων”.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.