Ο Δήμος Χίου στο πρόγραμμα Interreg MED

Ο Δήμος Χίου συμμετέχει στο πρόγραμμα Interreg MED που αφορά 13 ευρωπαϊκές χώρες από τη βόρεια όχθη της Μεσογείου και στοχεύει στην ανάπτυξη εργαλείων πολιτικής που θα βοηθήσουν τους τουριστικούς προορισμούς να ανταπεξέλθουν σε μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του τουριστικού τομέα που είναι ο κατακερματισμός η έλλειψη συνολικής στρατηγικής για την βιωσιμότητα στις τουριστικές περιοχές.

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα δημιουργηθεί παρατηρητήριο τουρισμού το οποίο θα καταγράψει τους τουριστικούς πόρους και θα συγκεντρώνει δεδομένα σχετικά με τις τουριστικές ροές / προτιμήσεις / διαδρομές στους τουριστικούς προορισμούς που επιλέχθηκαν για να υλοποιηθούν τα πιλοτικά έργα.
Επικεφαλής εταίρος του έργου θα είναι το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων της Κύπρου ενώ στο εταιρικό σχήμα θα συμμετέχουν ως εταίροι εκτός το Δήμο της Χίου ακόμη 11. Τα πιλοτικά έργα θα γίνουν στη Χίο, τη Λευκωσία, τη Μάλτα και την Κορσική.

Με την χρήση καινοτόμων εργαλείων και τεχνολογιών πληροφορικής με έμφαση στις δημοφιλείς πλατφόρμες του διαδικτύου, την ανάλυση μεγάλου όγκου δεδομένων (big data), την δημιουργία μοντέλων δεδομένων θα δημιουργηθούν προτάσεις πολιτικής για την ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη ώστε να υπάρχει αφενός διάχυση της τουριστικής κίνησης σε όλο το εύρος των τουριστικών προορισμών και αφετέρου να βελτιστοποιείται η εμπειρία των επισκεπτών.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.