Ο Δήμαρχος Χίου συναντήθηκε με τον Υπεύθυνο του Περιφερειακού Τμήματος Βορείου Αιγαίου της Ε.Τ.Ε. Κ.-Β. Χατζησταμάτη

Στο Δημαρχείο συναντήθηκε  ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς με τον Υπεύθυνο του Περιφερειακού Τμήματος Βορείου Αιγαίου της Ε.Τ.Ε. Κωνσταντίνο-Βίκτωρα Χατζησταμάτη, παρουσία του Προέδρου Σχολικών Επιτροπών Αλέκου Αντωνίου και του Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Κωστή Καρατζά.

Αφορμή της επίσκεψης ήταν η απόφαση του ΥΠΠΕΘ για την έγκριση των ολιγομελών τμήματα των ΕΠΑ.Λ.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκαν τα παρακάτω ζητήματα:

 

  • Η έγκριση όλων των ολιγομελών τμημάτων στα δημόσια ΕΠΑ.Λ. της Χίου
  • Μέτρα για την αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα δημόσια ΕΠΑ.Λ. της Χίου
  • Η επίλυση του στεγαστικού προβλήματος του Εργαστηριακού Κέντρου της Χίου

 

Ο Δήμος Χίου, έμπρακτα στηρίζει την λειτουργία των ΕΠΑ.Λ. προγραμματίζοντας περαιτέρω έργα που θα ενισχύσουν σημαντικά την λειτουργία των Επαγγελματικών Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ώστε να βελτιώσει το επίπεδο της παρεχόμενης παιδείας.

Είναι σημαντικό, οι μαθητές που έχουν επιλέξει την τεχνική εκπαίδευση να πρέπει να νιώθουν σίγουροι ότι το κράτος στηρίζει την επιλογή τους και ότι θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους.

«Εκπαιδευτικοί, παιδαγωγικοί και κοινωνικοί λόγοι επιτάσσουν την έγκριση των ολιγομελών τμημάτων» τόνισε ο κ. Χατζησταμάτης, ενώ ο Δήμαρχος συμφώνησε και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, στηρίζει τον αγώνα της επαγγελματικής εκπαιδευτικής κοινότητας τον οποίο θεωρεί βασικό πυλώνα της παιδείας και της οικονομίας της Ελλάδας και θα πρέπει να στηριχθεί από όλους και ιδιαίτερα σε παραμεθόριες περιοχές όπως είναι η Χίος

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.