Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση στο Προεδρικό Μέγαρο

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση στο Προεδρικό Μέγαρο.

Συγκεκριμένα, οι πρώτες αφίξεις των νέων Υπουργών στο Προεδρικό Μέγαρο ξεκίνησαν περίπου στις 11:30 το πρωί της Τρίτης, καθώς η ορκωμοσία είχε προγραμματιστεί για τις 12:00 το μεσημέρι.

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ορκίστηκε με θρησκευτικό όρκο η νέα κυβέρνηση στο Προεδρικό Μέγαρο από τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

Στη συνέχεια οι νέοι υπουργοί υπέγραψαν το πρωτόκολλο διορισμού τους, ενώ μέσα στην ημέρα θα πραγματοποιηθούν οι τελετές παράδοσης και παραλαβής των υπουργείων.

Από νωρίς στο Προεδρικό Μέγαρο ήταν όλα έτοιμα για την ορκωμοσία των 51 μελών του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το νέο κυβερνητικό σχήμα περιλαμβάνει 21 εξωκοινοβουλευτικά μέλη, τρεις υπουργούς και 18 υφυπουργούς.

Έξι είναι τα μέλη του που αναλαμβάνουν για πρώτη φορά υπουργικά χαρτοφυλάκια.

Ορκίστηκε Υφυπουργός Εργασίας ο Νότης Μηταράκης

Μαζί με τη σύζυγό του Μαρία Δουρίδα- Μηταράκη, το μεσημέρι της Τρίτης ο Βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας Νότης Μηταράκης βρέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο για τη τελετή ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης.

Arrival of ministers at the Presidential Palace for the inauguration of the new government, Athens, Greece on July 9, 2019. / Άφιξη υπουργών στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία την νέας κυβέρνησης, Αθήνα, 9 Ιουλίου 2019

 

Ο Νότης Μηταράκης
κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Υπουργείο Εργασίας


Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.