Ορκίστηκαν οι αιρετοί του νησιού μας

 

Για το καλό του νησιού μας, έδωσαν τον προβλεπόμενο όρκο να είναι πιστοί σε αυτήν την πατρίδα, να υπακούουν στο Σύνταγμα και στους νόμους του Κράτους μας και να εκπληρώνουν τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά τους, έδωσαν οι νέοι αιρετοί του Δήμου Χίου, (ο Δήμαρχος Σταμάτης Κάρματζης,  Δημοτικοί Συμβουλοι, Προέδροι και Σύμβουλοι των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων και Εκπρόσωποι Τοπικών Κοινοτήτων) της Χίου, κατά τη διάρκεια της δημόσιας ορκωμοσίας που πραγματοποιήθηκε  σήμερα το απόγευμα στις 19:00 στην αίθουσα του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου.

Στην τελετή της θρησκευτικής ορκωμοσίας  χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χίου Ψαρών και Οινουσσών κ.κ. Μάρκος, ο οποίος ευχήθηκε στη Δημοτική Αρχή και σε όλους τους αιρετούς ο Θεός να τους δίνει υγεία, δύναμη, φώτιση και υπομονή, ώστε να επιτελέσουν με επιτυχία και για το καλό των δημοτών το δύσκολο έργο που αναλαμβάνουν.

Ακολούθησε η προβλεπόμενη διαδικασία και του πολιτικού όρκου, όπως ζήτησαν οι Σύμβουλοι της Δημοτικής Αρχής.

Παρουσία του Περιφερειάρχη Κ. Μουτζούρη, των τοπικών αρχών, ο νέος Δήμαρχος Στ. Κάρμαντζης, μαζί με τους υπόλοιπους αιρετούς επανέλαβαν τα λόγια του Μητροπολίτη, που προβλέπει η σχετική νομοθεσία με βάση την οποία οι ορκισθέντες ξεκινούν τα νέα καθήκοντα τους.

Στ. Κάρματζης:

«Ορκίζομαι να είμαι πιστός στην πατρίδα, να υπακούω στο Σύνταγμα και στους νόμους και να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου».

Ακολούθως έδωσαν όρκο στην τιμή και στη συνείδησή τους όσοι επέλεξαν τον πολιτικό όρκο ως εξής: «Δηλώνω στην τιμή και στη συνείδησή μου να είμαι πιστός στην πατρίδα, να υπακούω στο Σύνταγμα και στους νόμους και να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου».

Η πρώτη ομιλία του νέου Δημάρχου Σταμάτη Κάρμαντζη 

Ο Δήμος της Χίου, ο Δήμος μας, είναι το κοινό μας σπίτι. Κι αυτό δεν είναι σχήμα λόγου αλλά ζωντανή πραγματικότητα. Αυτό το κοινό μας σπίτι λοιπόν έχουμε το χρέος να το αγαπούμε, να το φροντίζουμε, να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα του, να το παραδώσουμε καλύτερο στις γενιές που έρχονται. Και καταθέτω τη βεβαιότητά μου ότι αυτό θα πράξουμε, όλοι και όλες που σήμερα βρισκόμαστε εδώ. Ο καθένας και η καθεμιά από τη θέση που μας έχει τάξει η κρίση του χιώτικου λαού.

Προσωπικά έχω καταθέσει δημόσια τη δέσμευσή μου να εργαστώ για μια ακόμη φορά μαζί με αιρετούς, εργαζόμενους και όλους τους συμπολίτες, να δώσω όλες μου τις δυνάμεις για το κοινό καλό, για να κάνουμε τη Χίο μας τόπο που αξίζει να ζεις, τόπο αντάξιο της ιστορίας και του πολιτισμού της».

Οι στόχοι μας και οι μεγάλοι πυλώνες για το αύριο:

  • Να βελτιώσουμε ριζικά την καθημερινότητα, την ποιότητα ζωής των πολιτών, ισότιμα και χωρίς διακρίσεις, με ιδιαίτερη προσοχή σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, από το κέντρο της πόλης μέχρι και τον πιο απομακρυσμένο οικισμό.
  • Να ολοκληρώσουμε επιτέλους τις κρίσιμες υποδομές που έχει ανάγκη ο τόπος μας, τα μεγάλα έργα που όλοι γνωρίζουμε. Τα έργα που για χρόνια ακούμε αλλά δεν τα βλέπουμε στην πράξη.
  • Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, για δημιουργία και θέσεις εργασίας. Αυτός είναι και ο μεγαλύτερος στόχος, να δοθούν ευκαιρίες, ειδικά στα νέα παιδιά να ζήσουν και να δημιουργήσουν στον τόπο μας!

Σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Και ειδικότερα θέλουμε συμμέτοχους τους δημότες μας σ’ αυτό το σημαντικό ταξίδι Κλειδιά για να τα πετύχουμε όλα αυτά είναι η μεθοδικότητα, η σκληρή δουλειά και η συνεργασία. Η πίστη μου στη συνεργασία και τη συμπόρευση δεν είναι συγκυριακή. Είναι βαθιά μου δημοκρατική πεποίθηση. Και είμαι βέβαιος ότι το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου, καθώς και όλα τα κοινοτικά συμβούλια θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα δείξουν πνεύμα ομόνοιας και σύμπνοιας. Άλλωστε, το έχει δείξει η ζωή και η ιστορία, μόνο ενωμένοι μπορούμε να πάμε μπροστά! Το μέλλον περιμένει απαντήσεις, κι εμείς είμαστε εδώ για να τις δώσουμε!

Κλείνοντας θέλω να συγχαρώ θερμά και ειλικρινά όλους και όλες που σήμερα ορκιστήκαμε και να ευχηθώ, από τα βάθη της καρδιάς μου, να έχουμε υγεία και δύναμη, όρεξη και αποτελεσματικότητα για μια γόνιμη και δημιουργική δημοτική θητεία.

Καλή επιτυχία, καλή θητεία σε όλες και όλους!”

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.