ΟΠΕΚΑ: Την Τρίτη 31 Μαρτίου θα πληρωθούν όλα τα επιδόματα που χορηγεί

 

Κανονικά την Τρίτη 31 Μαρτίου θα πληρωθούν όλα τα επιδόματα που χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ, τα προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΚΕΑ), το Επίδομα Ενοικίου, το επίδομα Στεγαστικής Συνδρομής, το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, η Σύνταξη και το επίδομα των ανασφάλιστων υπερηλίκων, το Επίδομα Ομογενών, το επίδομα παιδιού και το επίδομα γέννας χωρίς καμία αλλαγή λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Σας ενημερώνουμε για τις πληρωμές των επιδομάτων ότι θα πραγματοποιούνται, όλο το 2020 για το επίδομα παιδιού Α21 (κάθε δίμηνο), το επίδομα στέγασης (ενοικίου), το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα και το επίδομα στεγαστικής συνδρομής και ομογενών την τελευταία εργάσιμη κάθε μήνα.

Οι ημερομηνίες πληρωμής για το 2020 του ΟΠΕΚΑ

– 31 Μαρτίου
– 30 Απριλίου
– 29 Μαΐου
– 30 Ιουνίου
– 31 Ιουλίου
– 31 Αυγούστου
– 30 Σεπτεμβρίου
– 30 Οκτωβρίου
– 30 Νοεμβρίου
– 31 Δεκεμβρίου

 

Οι ημερομηνίες πληρωμής των δικαιούχων του επιδόματος παιδιών

  • Η πρώτη διμηνιαία δόση του 2020 (για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο) θα καταβληθεί την Τρίτη 31 Μαρτίου σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλλει νέα αίτηση για το επίδομα παιδιού 2020 μέχρι τα μέσα Μαρτίου.
  • Η δεύτερη δόση επιδόματος παιδιού, Μαρτίου και Απριλίου θα δοθεί Παρασκευή 29 Μαΐου 2020
  • Η τρίτη δόση επιδόματος παιδιού, Μαΐου Ιουνίου θα δοθεί Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020
  • Η τέταρτη δόση του Επιδόματος Παιδιού Ιούλιος – Αύγουστος θα δοθεί Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020
  • Η πέμπτη δόση επιδόματος παιδιού Σεπτέμβριος – Οκτώβριος θα δοθεί Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020
  • Η έκτη δόση του Επιδόματος Παιδιού Νοέμβριος – Δεκέμβριος θα δοθεί πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων του 2020.

Επίδομα γέννησης

Στις 31 Μαρτίου θα πληρωθούν 7.210 αιτήσεις που εγκρίθηκαν για την καταβολή του επιδόματος γέννησης, ύψους 2.000 ευρώ και αφορά 7.210 παιδιά.

Οι εν λόγω δικαιούχοι που θα πάρουν στις 31 Μαρτίου τα πρώτα 1.000 ευρώ θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η επόμενη δόση θα καταβληθεί στις 31 Ιουλίου.

Η πρώτη δόση των 1.000 ευρώ καταβάλλεται την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από τον μήνα της γέννησης εφόσον η αίτηση εγκριθεί μέσα στον μήνα γέννησης και η δεύτερη δόση των 1.000 ευρώ την τελευταία εργάσιμη ημέρα του πέμπτου μήνα μετά τον μήνα γέννησης του παιδιού.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.