Οι θέσεις της ΛΑ.Σ για τα ΝΠΔΔ

Παραθέτονται οι παρακάτω θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης που αφορούν στις διοικήσεις νομικών προσώπων ή εταιρειών του Δήμου Χίου

  1. Αναγνωρίζουμε το γεγονός  ότι το εκλογικό αποτέλεσμα έδωσε  την πρώτη θέση  στη Δημοτική Αρχή  του κ. Κάρμαντζη, άρα την ευθύνη  της διοίκησης την έχει ο ίδιος και  η παράταξή του.
  2. Από το πρώτο πηγάζει το δεύτερο ζήτημα  ότι πρέπει να έχει την προεδρία  και την πλειοψηφία στα νομικά πρόσωπα
  3. Δεν μπορεί να έχει εκ του εκλογικού αποτελέσματος την απόλυτη πλειοψηφία με τη λογική των 3/5 και το take it or leave it. Θα έχει  σχετική πλειοψηφία και θα συνεργάζεται με τις αντιπολιτεύσεις.
  4. Ζητάμε επομένως όλοι να μετέχουν με μια διευρυμένη αναλογία στα νομικά πρόσωπα και με βάση  τις επιθυμίες τους. Σε ότι μας αφορά θα θέλαμε να μετέχουμε στα νομικά πρόσωπα και εταιρείες  που ήδη μετέχουμε ως Λαϊκή Συσπείρωση, δηλαδή στο ΝΠΔΔ και στη ΔΕΥΑΝΧ. Εάν υπάρχει δυνατότητα θα βλέπαμε και το ΔΙΑΝΟΧ Ή ΟΚΑΝΑ λόγω και της εκπαιδευτικής μας ιδιότητας.
  5. Προς άρση  των αριθμητικών  εμποδίων με απόφαση  του Δημοτικού Συμβουλίου  τα Διοικητικά Συμβούλια  μπορούν να διευρυνθούν  στον αριθμό 15 ( άρθρο 240, του Ν. 3463/2006/ΦΕΚ114)
  6. Ζητήματα που αφορούν  τη θεμιτή επιδίωξη κάποιας παράταξης να επιδιώκει  τη διοίκηση νομικών προσώπων ή εταιρειών, μπορούν να γίνουν  συμπράξεις συνολικές ή μεμονωμένες με την δημοτική αρχή  και να προχωρήσουμε παραπέρα. ΄Αλλωστε όμοροι πολιτικοί χώροι  είστε οι περισσότεροι.
  7. Σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε και με την προϋπόθεση ότι η ορθή λειτουργία των νομικών προσώπων  και προς όφελος των λαϊκών οικογενειών θα την εγγυώνται και τα προς επιλογή  πρόσωπα.
  8. Τέλος ενδεχομένως η Δημοτική Αρχή  να προσβλέπει  στον αντιδημοκρατικό κατήφορο της Ν.Δ. για να δώσει λύση, όπως έγινε με την οικονομική επιτροπή και την ποιότητα ζωής.. Τέτοιες  λύσεις σπέρνουν  ανέμους και θερίζουν θύελλες.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.