Οι εκλογές της 7ης Ιουλίου, ορόσημο για να αφήσουμε πίσω μας την κρίση

Λιγότεροι φόροι, περισσότερες και καλύτερες δουλειές και ασφάλεια για τους πολίτες, αποτελούν το τρίπτυχο των βασικών προτεραιοτήτων του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας. Πάνω σε αυτά χτίζεται ήδη η επόμενη ημέρα των εκλογών.
Γράφει ο Νότης Μηταράκης*
Οι πολίτες ζητούν, επιτακτικά πλέον, ελάφρυνση των βαρών, αναγνώριση του κόπου τους και προστασία της περιουσίας τους. Η απήχηση που αυτά τα τρία έχουν στην ελληνική κοινωνία, εξηγεί εξάλλου και την ύστατη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να οικειοποιηθεί κομμάτια του προγράμματος της ΝΔ, προσπαθώντας να  προσεταιριστεί προεκλογικά ένα τμήμα της λεγόμενης «μεσαίας τάξης».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει ήδη σχεδόν από την εκλογή του ως Πρόεδρος της ΝΔ, δεσμευτεί σε μια «Συμφωνία Αλήθειας». Έτσι λοιπόν λείπει από τον προγραμματικό και από τον προεκλογικό λόγο μας κάθε έννοια παροχολογίας. Τα όσα έχουν εξαγγελθεί είναι προτάσεις προσεκτικά μελετημένες, κοστολογημένες και ικανές να παράξουν γρήγορα θετικά αποτελέσματα.
 Η μείωση των φορολογικών βαρών ξεκινά άμεσα. Η ΝΔ έχει δεσμευτεί ότι το φορολογικό θα είναι ένα από τα πρώτα νομοσχέδια της επόμενης κυβέρνησης. Τι σημαίνει αυτό: άμεση αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος για όλους. Τα νοικοκυριά θα έχουν περισσότερα χρήματα για κατανάλωση και αποταμίευση, ενώ οι επιχειρήσεις θα μπορούν να προσλάβουν, να επενδύσουν ή να δώσουν αυξήσεις σε όσους ήδη απασχολούν.
Οι περισσότερες και καλύτερες δουλειές μπορούν να δημιουργηθούν μόνο μέσα από μεγάλες και βιώσιμες επενδύσεις. Σήμερα, παρόλο που η ανεργία αποκλιμακώνεται (ας σημειωθεί, με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς, χαμηλότερους των προβλέψεων), εντούτοις οι ποιοτικοί δείκτες χειροτερεύουν: Μεταξύ 2014 και 2018 ο μέσος μισθός μειώθηκε περίπου 8,3% (στοιχεία ΕΦΚΑ). Η πλήρης απασχόληση το 2014 έφτανε το 73%, ενώ το 2018 υποχώρησε στο 71%  και οι νέες θέσεις μερικής απασχόλησης είναι σταθερά περισσότερες από τις θέσεις πλήρους απασχόλησης, με αυξητική μάλιστα τάση από το 2014. Χρειαζόμαστε επενδύσεις ώστε να μπορούμε να μιλάμε όχι μόνο για μείωση της ανεργίας, αλλά κυρίως για βελτίωση του κατά κεφαλήν εισοδήματος και του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων, αλλά και στήριξη των δημόσιων οικονομικών, μέσω των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών.
Η ασφάλεια, τρίτη βασική προτεραιότητα, είναι επίσης συνδεδεμένη με την ανάπτυξη. Και δε μιλάμε μόνο για την ασφάλεια στη γειτονιά και στο δρόμο, αλλά και την ασφάλεια δικαίου, καθώς και την εμπιστοσύνη στους θεσμούς. Εάν είσαι σίγουρος ότι η αστυνομία προστατεύει την οικογένεια και την περιουσία σου, ότι η δικαιοσύνη απονέμεται γρήγορα και ότι οι νόμοι δεν μεταβάλλονται διαρκώς, τότε μόνο μπορείς να αποταμιεύσεις, να επενδύσεις και τελικά να σχεδιάσεις τη ζωή σου.
Οι εκλογές της 7ης Ιουλίου πρέπει να αποτελέσουν ορόσημο, κατά το οποίο η χώρα θα αφήσει πίσω της σχεδόν μια δεκαετία κρίσης. Οι συνθήκες έχουν πλέον ωριμάσει ώστε να ξεπεράσουμε αγκυλώσεις δεκαετιών, να προχωρήσουμε σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις και να πάμε τη χώρα μπροστά. Η νέα εποχή ξεκινάει με την ψήφο των πολιτών.
*O Νότης Μηταράκης είναι υποψήφιος Βουλευτής Χίου, αν. Τομεάρχη Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας
Πηγή: thepresident.gr.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.