Οι “δανεικοί” ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ

“Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει δανεικούς ψηφοφόρους που τον οδήγησαν στην Εξουσία το 2015. Δεν είναι Συριζαίοι το 36% του Ελληνικού Λαού”!!

Αυτά τα καταπληκτικά, αλλά ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΛΗΘΙΝΑ, δήλωσε αυθόρμητα και ευθαρσώς ο κ. Τσίπρας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό “OPEN” και την δημοσιογράφο κ. Έλλη Στάη το βράδυ της Πέμπτης 27 Ιουνίου.

΄Ετσι, δέκα μόλις μέρες πριν τις εκλογές της προσεχούς Κυριακής 7ης Ιουλίου, ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, βάζει τα πράγματα στη θέση τους:

-“Δανειστήκαμε”-λέει-ψηφοφόρους από ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία και Κ.Κ.Ε (έτσι το ερμηνεύω εγώ), άρα “δανειστήκαμε” και έδρες αυτών των Κομμάτων, για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, εξουσία και εγώ (ο Αλέξης) Πρωθυπουργός….

Προφανώς, οι “δανεικοί ψηφοφόροι” καθώς και οι “δανεικές έδρες”, κάποια στιγμή πρέπει να “επιστραφούν” στους “δανειστές” που τους “δάνεισαν” στον Αλέξη του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό προκύπτει από τα συμφραζόμενα της συνέντευξης του κ. Πρωθυπουργού.

Και είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΛΟΓΙΚΟ (πολιτικά και ηθικά), οι “δανεισμένοι” ψηφοφόροι να επιστρέψουν “στα σπίτια τους” μιας και στα τεσσεράμισυ χρόνια που κυβέρνησε ο ΣΥΡΙΖΑ (παρέα με τους ΑΝΕΛ θυμίζω), ήταν ολοφάνερη και αυταπόδεικτη η “πολιτική απάτη” που προηγήθηκε με τις ψεύτικες υποσχέσεις (οι οποίες βαφτίστηκαν “αυταπάτες”) καθώς και ο διχασμός του Ελληνικού Λαού και η εκχώρηση των πάντων, ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, στους εταίρους και δανειστές μας!! Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε παντού είναι ολοφάνερο. Το ότι μας κορόϊδεψε χοντρά ΟΛΟΥΣ, είναι αυταπόδεικτο. Μένει πλέον η τιμωρία του.

Δηλαδή η επιστροφή των “δανεικών ψηφοφόρων” και των “δανεικών εδρών” στους πολιτικούς σχηματισμούς που τις κατείχαν προ του 2015.

΄Ηδη, οι “δανεικοί ψηφοφόροι”, οι προερχόμενοι από τη Νέα Δημοκρατία, επανακάμπτουν μαζικά στο “σπίτι” τους εγκαταλείποντας ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Γι’ αυτό και η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη “κτυπά” αυτοδυναμία.

Μένει να φανεί αν το ίδιο θα συμβεί Πανελλαδικά και τοπικά με τους “δανεικούς ψηφοφόρους” του ΣΥΡΙΖΑ τους προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ και το Κ.Κ.Ε.

Είναι γνωστό ότι οι “δανεικοί ψηφορόροι” και αρκετά “δανεικά στελέχη” του ΣΥΡΙΖΑ, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, προήλθαν από το ΠΑΣΟΚ (σημερινό ΚΙΝΑΛ).

Το ίδιο ισχύει και με τις “δανεικές” έδρες. Χάθηκαν από το ΠΑΣΟΚ, κερδήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.Παράδειγμα η έδρα της Χίου.

Την “πρόσφεραν” στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη οι “δανεικοί ψηφοφόροι” της Χίου οι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ. Προφανώς γιατί περίμεναν κάτι ουσιωδώς καλύτερο από την Ριζοσπαστική Αριστερά και όχι επειδή, ξαφνικά, έγιναν Συριζαίοι. ΄Αλλωστε, το τόνισε ο ίδιος ο Αλέξης στην Έλλη Στάη:

  • “Δεν είναι Συριζαίοι το 36% του Ελληνικού Λαού” είπε με ειλικρίνεια.

Αφού λοιπόν έτσι έχουν τα πράγματα και, (πάντα κατά την λογική των απόψεων Τσίπρα), επειδή οι ψηφοφόροι έχουν νου και κρίση, θα μπορούσε κανείς να εκτιμήσει ότι, όπως οι “δανεικοί ψηφοφόροι”, οι προερχόμενοι εκ της Ν.Δ. επανέκαμψαν στο “σπίτι τους”, έτσι, και οι εκ ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ προερχόμενοι “δανεικοί ψηφοφόροι” του ΣΥΡΙΖΑ, θα επανακάμψουν στα “σπίτια” τους την προσεχή Κυριακή.

Αν αυτό συμβεί μαζικά, τότε και η δεύτερη Χιώτικη έδρα, μπορεί να επιστραφεί στο ΠΑΣΟΚ από το οποίο “υποκλάπηκε” το 2015 με τις ψεύτικες υποσχέσεις τις αποκαλούμενες από τον Αλέξη “ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ”.

Στην πολιτική, όπως και στη ζωή, το ψέμμα και η απάτη, αργά ή γρήγορα, ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ και ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ, γι’ αυτό και είναι φυσικό να αναμένει κανείς την τιμωρία του ΣΥΡΙΖΑ και τοπικά, στη Χίο.

Επ΄αυτού βέβαια, τον τελευταίο λόγο, έχει ο κάθε ψηφοφόρος (δανεικός ή όχι) ο οποίος, ζυγίζοντας ακριβοδίκαια την ευθύνη της ψήφου του, θα πράξει κατά συνείδηση. Εξυπακούεται ότι, η κρίση του κυρίαρχου εκλογικού Σώματος, πρέπει πάντα να γίνεται ΣΕΒΑΣΤΗ με τρόπο απόλυτο και από όλους μας. Ύψιστος οδηγός μας ας είναι το ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ.

Υ.Γ. Κατά τα, παγίως ισχύοντα, συναλλακτικά ήθη, τα “δανεικά” κάποια στιγμή επιστρέφονται από τον δανεισθέντα στον δανειστή.

Βέβαια, στην περίπτωση των “δανεικών ψηφοφόρων” του ΣΥΡΙΖΑ, δεν αποκλείεται να ισχύσει η γνωστή λαϊκή ρήση “δανεικά κι αγύριστα”, κάτι που, αν συμβεί, δεν θα μας εκπλήξει.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.