ΟΕΒΕ Χίου| Να επανεξεταστεί η διάταξη του νομοσχεδίου που αφορά τη χορήγηση άδειας του εργαζόμενου στο «ΕΡΓΑΝΗ»

Στο νέο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή με τις ρυθμίσεις για τις 120 δόσεις σε Εφορία και Ταμεία και συγκεκριμένα στο άρθρο 53 προβλέπεται ότι πλέον ο εργοδότης αναγγέλλει ηλεκτρονικά στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» τη χορήγηση της άδειας σε εργαζόμενο έως και μία ώρα μετά την έναρξη πραγματοποίησής της.

Είναι προφανές, ότι με τη συγκεκριμένη διάταξη δεν έχει ληφθεί υπόψη ο ανθρώπινος παράγοντας όπως ένα έκτακτο συμβάν ή ασθένεια εργαζόμενου, καθώς επίσης η ποικιλία δραστηριοτήτων επιχειρήσεων, η φύση της εκάστοτε εργασίας και ο αριθμός των εργαζομένων.

Ο εργοδότης θα υποχρεούται να επισκέπτεται το λογιστή το αργότερο μια ώρα μετά το έκτακτο συμβάν ή την προγραμματισμένη άδεια, πράγμα που σημαίνει μεγαλύτερη λογιστική συνδρομή άρα και κόστος.

Από την άλλη ο εκάστοτε λογιστής οφείλει από τη μεριά του να είναι διαθέσιμος οποιοδήποτε χρονικό διάστημα, οποιαδήποτε ώρα.

Για τους παραπάνω λόγους, θεωρούμε ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί η προαναφερθείσα διάταξη του νέου νομοσχεδίου.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.