Ξεκινούν τα δρομολόγια στην γραμμή Λαύριο – Τσεσμέ

Σε μια κρίσιμη περίοδο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις την Δευτέρα 1η Ιουλίου εγκαινιάζεται στον λιμένα Λαυρίου το δρομολόγιο στη γραμμή Τσεσμέ – Λαύριο, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο της εταιρείας «Aegeanseaways» με έδρα τη Σμύρνη. Θα έχει προηγηθεί αντίστοιχη εκδήλωση στο λιμένα του Τσεσμέ την Κυριακή στις 17.00 τοπική ώρα.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία προχώρησε σε ναύλωση πλοίου από ουκρανική εταιρεία, ενώ ο προγραμματισμός για την εκκίνηση της γραμμής ήταν αρχικά στις 2 Ιουνίου, αλλά γραφειοκρατικές διαδικασίες δημιούργησαν καθυστέρηση στην έναρξη της σύνδεσης των δύο λιμανιών.

Το πλοίο μήκους 191 μέτρων έχει πιστοποιηθεί από το Lloyd`s Register είναι κατασκευής του 1989 και θα μεταφερθεί στα ναυπηγεία του λιμανιού του Χαϊντάρ Πασά για επισκευαστικές εργασίες. Έχει μεταφορική ικανότητα επιβατών, αυτοκίνητων, φορτηγών αλλά και κοντέινερ. Λόγω της μεγάλης χωρητικότητας και του ύψους του γκαράζ του μπορεί να μεταφέρει τροχήλατα εμπορεύματα ειδικών διαστάσεων, ενώ διαθέτει και ελικοδρόμιο. Επίσης, οι επιβάτες μπορούν να έχουν στη διάθεσή τους καμπίνες, εστιατόριο, καφετερία, γυμναστήριο, παιδότοπο και καζίνο.

Η διάρκεια του ακτοπλοϊκού δρομολογίου προβλέπεται να είναι 7 ώρες και αναμένεται να μειώσει αισθητά τον χρόνο μετάβασης από την Ευρώπη προς την Τουρκία για μεγάλο αριθμό ταξιδιωτών και οδηγών φορτηγών.

Το πλοίο θα αναχωρεί στις 10 το βράδυ από το Τσεσμέ και θα φθάνει στο Λαύριο στις 6 το πρωί της άλλης ημέρας και θα αναχωρεί στις 10 το βράδυ από το Λαύριο και θα φθάνει στο Τσεσμέ στις 6 το πρωί της άλλης ημέρας.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Διονύσης Τεμπονέρας σε συνέντευξή του παλαιότερα αναφερόμενος στην πρωτοβουλία που επεξεργάζεται η κυβέρνηση εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα για τη σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη Σμύρνη αλλά και του Λαυρίου με το Τσεσμέ είχε πει πως το γεγονός αυτό έχει ιδιαίτερη αξία όχι μόνο για την ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης αλλά και της εμπορικής, με έμφαση κυρίως στα φορτηγά , που έρχονται από χώρες της Μ. Ανατολής. Είναι μια πρωτοβουλία , η οποία πέρα από την οικονομική της διάσταση είναι σημαντική και για εθνικούς λόγους συμβάλλοντας στην περαιτέρω συνεργασία των δύο χωρών.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.