Ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις σήμερα οι Λαγκαδούσοι – Ζητούν από τον Δήμο Χίου να σταματήσει την εγκατάσταση μονάδας καύσης ελαίων

Σήμερα το πρωί ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις οι κάτοικοι της Λαγκάδας, ενάντια στην επιχειρούμενη εγκατάσταση μονάδας καύσης ελαίων για παραγωγή ενέργειας στην είσοδο του χωριού.

Μετά την ομόφωνη απόφαση στη χθεσινή λαϊκή συνέλευση του χωριού, σήμερα το πρωί αρκετοί κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στον κόμβο της Λαγκάδας, δίπλα από το εργοτάξιο για να παρεμποδίσουν τις εργασίες.

Οι κάτοικοι θα παρευρεθούν μαζικά και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σήμερα το απόγευμα όπου θα συζητηθεί το θέμα.

Στη χθεσινή Λαϊκή Συνέλευση αποφασίστηκε η υπόθεση να ανατεθεί σε δικηγόρο και να κινηθεί νομικά για την αποτροπή της εγκατάστασης και λειτουργίας της μονάδας.

Τέλος, στη Λαϊκή Συνέλευση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων, της Δημοτικής Αρχής Δήμου Χίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης αλλά και ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Φώτο: politischios.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.