Ν. Τσάκος: Η ΤΕΝ επιστρέφει στις παραγγελίες πλοίων μεταφοράς LNG

 

 

Σε παραγγελία δύο πλοίων μεταφοράς LNG φέρεται να προχώρησε η ναυτιλιακή εταιρεία Tsakos Energy Navigation (TEN), ως συνήθως στα «αγαπημένα» της ναυπηγεία, Hyundai Heavy Industries, στη Νότια Κορέα.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το TradeWinds, προβλέπει την κατασκευή ενός πλοίου LNG έναντι περίπου 190 εκατ. δολαρίων, με οψιόν για ένα δεύτερο πλοίο.

Η κίνηση αυτή ακολουθεί μία ισχυρή τάση που καταγράφεται μεταξύ των Ελλήνων εφοπλιστών το τελευταίο διάστημα για παραγγελίες νεότευκτων πλοίων LNG σε ναυπηγεία της Νότιας Κορέας.

Ωστόσο, η TEN μέχρι σήμερα δεν παρουσιάζει έντονη δραστηριότητα στον τομέα αυτό, καθώς παρήγγειλε το πρώτο της τέτοιο πλοίο το 2004 (είναι το Neo Energy, χωρητικότητας 149.700 cbm, κατασκευής 2007) και η επόμενη παραγγελία της ήταν το 2013 (για το Maria Energy, χωρητικότητας 174.000 cbm, κατασκευής 2016).

Και τα δύο αυτά πλοία βρίσκονται ακόμα στον στόλο της TEN και τον Μάρτιο η εταιρεία ανακοίνωσε τη ναύλωσή τους με μεσοπρόθεσμη διάρκεια.

Σύμφωνα με ναυλομεσίτες, το Neo Energy είναι ναυλωμένο από την Shell και το Maria Energy από τη Cheniere Energy.

Ο ίδιος ο Νίκος Τσάκος είχε δηλώσει τον Ιούνιο στο TradeWinds Shipowners Forum της Αθήνας ότι η TEN πιστεύει στο μακροπρόθεσμο μέλλον της αγοράς του LNG και είχε προαναγγείλει ότι η εταιρεία θα παραγγείλει περισσότερα τέτοια πλοία.

Ο εφοπλιστής είχε αποκαλύψει επίσης ότι τον έχουν προσεγγίσει εταιρείες που ενδιαφέρονται για την ένταξη των δύο πλοίων LNG της TEN σε μία μεγαλύτερη εταιρεία. Είχε τονίσει πως η TEN είναι ανοιχτή σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ωστόσο ξεκαθάρισε πως χαίρεται που η εταιρεία δεν ακολούθησε αυτόν τον δρόμο.

πηγή:.mononews.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.