Ν. Μηταράκης| Τα ψέματα της κυβέρνησης έχουν κουράσει πια. Οι πολίτες απαιτούν σωστές συντάξεις χωρίς λάθη και ταλαιπωρία

Συζητήθηκε χθες η επίκαιρη ερώτηση, του αν. τομεάρχη Εργασίας βουλευτή Χίου της ΝΔ κ. Νότη Μηταράκη, με θέμα «Λάθη στα αναδρομικά των συνταξιούχων των ειδικών μισθολογίων». Εκ μέρους της κυβέρνησης απάντησε ο Υφυπουργός κ. Πετρόπουλος. Με το πέρας της συζήτησης ο κ. Μηταράκης δήλωσε τα ακόλουθα:

“Έλεος πια με τη λάσπη και τα ψέματα της κυβέρνησης.

Καταθέσαμε επίκαιρη ερώτηση ζητώντας συγκεκριμένες απαντήσεις:

Για τα λάθη στα αναδρομικά των ειδικών μισθολογίων. Για τη μη κοινοποίηση των μηνιαίων εκκαθαριστικών και τον επανυπολογισμό των συντάξεων.

Έθεσα συγκεκριμένο ερώτημα για τις συντάξεις χηρείας για τις οποίες δεν φέρνουν τη ρύθμιση για κατάργηση του ηλικιακού ορίου.

Ζήτησα ακριβείς εξηγήσεις για τις συντάξεις που δεν βγαίνουν και το διοικητικό αλαλούμ του ΕΦΚΑ. 

Δεν πήραμε καμία απάντηση. Κουβέντα για την ουσία της ερώτησης

Αντί για αυτό, η κυβέρνηση επιμένει στη γραμμή που ακολουθεί εδώ και 4 χρόνια: Ασκεί αντιπολίτευση στη Νέα Δημοκρατία για τα πεπραγμένα του 2012-2014. Αγνοώντας το γεγονός ότι εδώ και τέσσερα χρόνια κυβερνούν οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τα δικά τους πεπραγμένα ελέγχουμε στη Βουλή.

Ακούσαμε ψέματα ότι τάχα δεν χρειάζεται οι νυν συνταξιούχοι να πληροφορηθούν για τον επανυπολογισμό των συντάξεών τους και γι αυτό δεν εκδίδονται εκκαθαριστικά.

Εσχάτως διακρίνουμε και μια αγωνία της ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας: Να αποδομήσει την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για το Ασφαλιστικό με ανακρίβειες και καλλιεργώντας φοβικό κλίμα.

Ας σταματήσουν πια. Έχουν κουράσει τους πολίτες. Οι οποίοι απαιτούν σωστές υπηρεσίες από τον ΕΦΚΑ, χωρίς λάθη και ταλαιπωρία. Κυρίως όμως απαιτούν συνταξιοδοτικό βιώσιμο, με προοπτική.”

Πρωτολογία Ν. Μηταράκη

Δευτερολογία Ν. Μηταράκη:

Όλη η συζήτηση:

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.