Νοσοκομείο Χίου: Αγορά μηχανήματος για τεστ ανίχνευσης κορονοΐού από τον Δήμο Χίου

Στην αγορά ειδικού μηχανήματος και αντιδραστηρίων θα προχωρήσει ο Δήμος Χίου με στόχο την διεξαγωγή εξετάσεων και διαγνωστικών τεστ για τον κορονοϊό στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Στ. Κάρμαντζη και την Διοικήτρια του Νοσοκομείου, κα Έλενα Κανταράκη με τον ειδικό αυτόν εξοπλισμό τα αποτελέσματα των ύποπτων δειγμάτων θα βγαίνουν κατευθείαν. Δεν θα χρειάζεται πια, τα δείγματα των ασθενών να στέλνονται στο Ινστιτούτο Παστέρ στην Αθήνα για εξέταση όπως γινόταν μέχρι τώρα.

Το κόστος του μηχανήματος ανέρχεται στα 30.000 ευρώ. Με την αγορά αυτού μέσα σε λίγες ώρες ο ασθενής θα γνωρίζει αν πάσχει ή όχι από COVID 19.

Η Διοικήτρια του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου ανέφερε σε δήλωση της τα εξής:

«Το Νοσοκομείο μας είναι θωρακισμένο, έχουμε καταρτίσει επιχειρησιακό σχέδιο το οποίο και επικαιροποιούμε συνεχώς με βάση τα δεδομένα του ΕΟΔΥ. Το Νοσοκομείο τηρεί τα μέτρα αλλά έχει σημασία και η ατομική ευθύνη και κατ’ επέκταση η κοινωνική ευθύνη. Ο κάθε πολίτης πρέπει να λαμβάνει τα μέτρα του, ειδικά τώρα που ξεκινούν ελεύθερα οι μετακινήσεις προς τα νησιά».

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.