ΝΔ: Οι ευθύνες συνοδεύονται με παραιτήσεις ή αποπομπές

Ανακοίνωση μετά την έκτακτη σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου εξέδωσε η ΝΔ, σημειώνοντας ότι ο κ. Τσίπρας οφείλει να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα.

“Χρειάστηκε να περάσουν τέσσερις ολόκληρες μέρες από την εθνική τραγωδία για να συνειδητοποιήσει ο κ.Τσίπρας τις αυτονόητες πολιτικές ευθύνες που έχει ως πρωθυπουργός. Στην πολιτική, ωστόσο, οι ευθύνες, για να έχουν κάποιο νόημα, πάντα συνοδεύονται είτε με παραιτήσεις, είτε με αποπομπές. Αλλιώς είναι ανούσια επικοινωνιακά τεχνάσματα.” Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη διάρκεια της οποίας ανέλαβε στο ακέραιο την πολιτική ευθύνη της τραγωδίας.

Σε κάθε περίπτωση ο κ.Τσίπρας οφείλει να απαντήσει στα δύο αμείλικτα ερωτήματα που έχουν πια όλοι οι πολίτες: Γιατί η κυβέρνησή του δεν έλαβε κανένα μέτρο πρόληψης, ενώ όλοι γνώριζαν τις ακραίες καιρικές συνθήκες που θα επικρατούσαν στην ανατολική Αττική; Και κυρίως: Γιατί, όταν τους ξέφυγε η πυρκαγιά, δεν ενημέρωσαν αμέσως τους πολίτες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, με συνέπεια να θρηνούμε μέχρι στιγμής 86 θύματα;”

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.