Νέο «θερμό» επεισόδιο στο Αιγαίο

Νέα τουρκική πρόκληση σημειώθηκε την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου στο Αιγαίο, κοντά στο Καστελόριζο που παραλίγο να οδηγήσει σε θερμό επεισόδιο. Το πρωί της Πέμπτης τουρκικό πλοίο έπλεε προς το Καστελόριζο.
Οι ελληνικές αρχές  αντιλήφθηκαν αμέσως το τουρκικό πλοίο και δύο σκάφη του ελληνικού λιμενικού σώματος το κατεδίωξαν και το απομάκρυναν από την περιοχή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρυ Πάιατ, απέτρεψε θερμό επεισόδιο ανάμεσα στο «Μπαρμπαρός» και σε ελληνική φρεγάτα νότια του Καστελόριζου:  Το αποκάλυψε  ο στρατιωτικός αναλυτής Θανάσης Δρούγος, την ώρα που ο Τούρκος υπουργός Άμυνας θέτει για ακόμα μια φορά θέμα αποστρατικοποίησης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου!
«Επειδή παράνομα υπήρχαν πολλά πλοία και υποβρύχια των Τούρκων μέσα στην κυπριακή ΑΟΖ, ο κ. Πάιατ είδε τον κίνδυνο, επενέβη και  επικοινώνησε με την Τουρκία και με το  στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Νάπολη» δήλωσε ο κ. Δρούγος
Ο υπουργός Άμυνας  Πάνος Καμμένος μίλησε για το θέμα στην Κάτια Μακρή και  τόνισε:
«Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό βρίσκεται στην ελληνική Οικονομική Ζώνη, στην περιοχή της Κύπρου, μέσα στα χωρικά ύδατα και προασπίζει την ελληνική περιοχή».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.