Νέος Πρόεδρος της Χιακής Αδελφότητος Αττικοβοιωτίας «ο Κοραής» ο Γεώργιος Στ. Δανιήλ

Με νέο Πρόεδρο τον επί δύο δεκαετίες γεν. Γραμματέα κ. Γεώργιο Στ. Δανιήλ, δικηγόρο ξεκινάει την τριετή διαδρομή της θητείας της η νέα Διοίκηση του αρχαιότερου χιακού σωματειακού θεσμού της πρωτεύουσας, της ιδρυθείσας το 1885 Χιακής Αδελφότητος Αττικοβοιωτίας «ο Κοραής».

Μετά τις αρχαιρεσίες, που διεξήχθησαν στις 3 Φεβρουαρίου συγκροτήθηκε χθες σε σώμα το εκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητος. Παμψηφεί εξελέγη Πρόεδρος ο κ. Γεώργιος Στ. Δανιήλ. Την θέση του Α’ Αντιπροέδρου ομόφωνα κατέλαβε ο φιλόλογος, τ. Λυκειάρχης και Πρόεδρος του Δρομοκαϊτείου κ. Ισίδωρος Ιωαν. Πρώιος. Τη θέση της Β’ Αντιπροέδρου διατήρησε η κα Λίλιαν Σιδεράτου-Δρακωνάκη. Το Συμβούλιο εξέλεξε ακόμη ομόφωνα τον τ. Λυκειάρχη καθηγ. Γεώργιο Ιωάν. Δαμαλά ως Γενικό Γραμματέα, την κα Λίνα Νικ. Σιδεράτου, τοπογράφο-μηχανικό ως Ειδική Γραμματέα και ταμία το νέο μέλος κ. Κυριάκο Τσιπούρα.

Η σύνθεση του Δ.Σ. είναι η ακόλουθη:

Πρόεδρος: Γεώργιος Στ. Δανιήλ

Α’ Αντιπρόεδρος: Ισίδωρος Ιωάν. Πρώιος

Β’ Αντιπρόεδρος: Λίλιαν Ισιδ. Σιδεράτου-Δρακωνάκη

Γεν. Γραμματεύς: Γεώργιος Ιωάν. Δαμαλάς

Ειδ. Γραμματεύς: Ευαγγελία Νικ. Σιδεράτου

Ταμίας: Ισίδωρος: Κυριάκος Τσιπούρας

Μέλη: Αντώνης Κων/νου Πιπέρας, Δημήτριος Ελ. Τσιαδής, Ιωάννης Κ. Γκιάλας, Ιωάννα Αποστολή, Ευαγγελία Χρυσικού, Τίνα Σωτ. Τριανταφύλλου, Μαριάνθη Ξύδα, Νικόλαος Παντελούκας και Ελένη Λιναρδή.

Ως πρώτη συμβολική και τιμητική κίνηση ο Πρόεδρος εισηγήθηκε την τέλεση μνημοσύνου και κατάθεση στεφάνου στον τάφο του Αδαμ. Κοραή στο Α’ Κοιμητήριο το Σάββατο 6 Απριλίου, επέτειο θανάτου του κορυφαίου Χιώτη Εθνοδιδασκάλου (Παρίσι 1833). Την επιμνημόσυνη δέηση θα τελέσει στις 11 π.μ. ο Σεβ. Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος και θα προσκληθούν το Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Δήμαρχος Αθηναίων και η Πολιτεία.

Επίσης προγραμματίζεται η φιλολογική εκδήλωση μνήμης για τον αείμνηστο Πρόεδρο καθ. Αντώνιο Ν. Χαροκόπο, άλλες μορφωτικές εκδηλώσεις, επισκέψεις σε ιστορικούς χώρους,  μουσεία, εκθέσεις κι άλλες πρωτοβουλίες, όπου θα επιδιωχθεί η μέγιστη δυνατή αξιοποίηση της νέας Αίθουσας στην πλ. Συντάγματος δωρεά του μεγάτιμου Ευεργέτη του «Κοραή» εφοπλιστή κ. Συμεών Π. Παληού.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.