Νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ο Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος

Νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής εξελέγη πριν από λίγο ο Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ευρύτερα γνωστός για το πλούσιο έργο τους στους κόλπους της Εκκλησίας, ο Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος είναι μέλος της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου και διατέλεσε ηγούμενος της  Ι. Μονής Αγίας Τριάδας της Χάλκης.

Παράλληλα ο 52χρονος Μητροπολίτης Προύσσης, είναι καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, επισκέπτης καθηγητής αλλά και επισκέπτης στην Σχολή Τιμίου Σταυρού στην Βοστώνη.

Γεννήθηκε το 1967 στο Μακροχώρι της Κωνσταντινούπολης. Σπούδασε στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ και ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Φιλοσοφική Σχολή του πανεπιστημίου της Βόννης.

Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1994 και τον Μάρτιο του 2011 εξελέγη Μητροπολίτης Προύσης.

Σημειώνεται πως Ο κ. Ελπιδοφόρος εξελέγη παμψηφεί και θεωρούταν ο επικρατέστερος για να διαδεχθεί τον τέως Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο ο οποίος και παρατήθηκε το περασμένο Σάββατο.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.