Νέες απειλές Ερντογάν σχετικά με το άνοιγμα των συνόρων για τους πρόσφυγες

Νέες απειλές σχετικά με το άνοιγμα των συνόρων για τους πρόσφυγες εξαπέλυσε το Σάββατο ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
«Ξεκαθαρίσαμε στην Ευρώπη πως ή θα μοιραστούν το βάρος ή θα ανοίξουμε τις πύλες μας, διότι εμείς δαπανήσαμε 40 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Τουρκία πώς θα αντέξει στο βάρος των 4 εκατομμυρίων προσφύγων; Μη μας παρεξηγήσουν… Ή θα γίνει αυτό που λέμε, ή δεν υπάρχει άλλος τρόπος από το να ανοίξουμε τις πύλες μας, ας το σκεφτούν λίγο και εκείνοι» ανέφερε σε ομιλία του, στην επαρχία Εσκίσεχιρ, ο Τούρκος πρόεδρος.
«Εμείς ήδη 3.000 πρόσφυγες τους εγκαταστήσαμε στη ζώνη ασφαλείας, σχεδιάζουμε να εγκαταστήσουμε 1 εκατομμύριο πρόσφυγες στη ζώνη ασφαλείας» τόνισε ο Ερντογάν αναφερόμενος στις εξελίξεις στη Συρία.  Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάιείχε προχωρήσει σε νέες απειλές για το προσφυγικό, τονίζοντας πως η Τουρκία δεν είναι αποθήκη μεταναστών, ούτε η χώρα που θα πληρώσει τον λογαριασμό των κρίσεων που δημιούργησαν οι δυτικές χώρες. Στο μεταξύ, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι προσφυγικές ροές προς τα ελληνικά νησιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο μέσα σε 12 ώρες, από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής έως τις 12:00 του Σαββάτου, καταγράφηκαν 424 αφίξεις σε Λέσβο, Χίο και Σάμο.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.