Νέα πρόκληση από την Τουρκία: Η Ελλάδα εξόντωνε συστηματικά Τούρκους και μουσουλμάνους

 

Σήμερα η συνάντηση Τσαβούσογλου – Δένδια – Τα τουρκικά ΜΜΕ για την επίθεση του τουρκικού ΥΠΕΞ κατά της Ελλάδας

Νέες απειλές κατά της Ελλάδος εξαπέλυσε, για μια ακόμα φορά, η Τουρκία με αφορμή την επίσκεψη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου στην Αρμενία.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών και λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών με τον Νίκο Δένδια, σε μια ιδιαίτερα επιθετική ανακοίνωση εναντίον της χώρας μας, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι πάντοτε τάσσεται κατά της Τουρκίας, από την οθωμανική περίοδο μέχρι σήμερα, άνοιξε, για ακόμη μία φορά, θέμα με τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη.

Όμως η ακραία πρόκληση στην τουρκική ανακοίνωση ήταν η αναφορά ότι η Ελλάδα εξόντωνε συστηματικά Τούρκους και Μουσουλμάνους κατά την περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, «τις ίδιες απάνθρωπες πρακτικές εφαρμόζει και σήμερα στη μειονότητα στη δυτική Θράκη».

Στο πλαίσιο αυτό, κάνει λόγο για… διδάγματα ειρήνης, αδελφοσύνης και καλής γειτονίας, ενώ προειδοποιεί ότι “η στήριξη ενεργειών κατά της Τουρκίας δεν θα ωφελήσει την Ελλάδα”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών έχει ως εξής:

“Διαπιστώνουμε ότι η Ελλάδα συνεχίζει να παίρνει θέση δίπλα σε εχθρικούς κύκλους προς την Τουρκία και να υποστηρίζει τις εις βάρος της χώρας μας αβάσιμες απόψεις τους και τους ισχυρισμούς τους.

Δεν ξεχάσαμε ποτέ τα βασανιστήρια της Ελλάδας προς τους Τούρκους και τους άλλους Οθωμανούς πολίτες κατά τη διάρκεια της ιστορίας. Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα εξολόθρευε συστηματικά Τούρκους και Μουσουλμάνους σε αυτή την περιοχή κατά τη διάρκεια της ανεξαρτησίας της από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, αλλά και έπειτα.

Ακόμη και σήμερα η Ελλάδα εξακολουθεί να υιοθετεί απάνθρωπες πρακτικές απέναντι στην τουρκική μειονότητα στη χώρα της και να φυλακίζει ακόμη και μουφτήδες επειδή προσεύχονται τις Παρασκευές.

Η Τουρκία πιστεύει ότι τα διδάγματα που πρέπει να λαμβάνονται από την ιστορία πρέπει να είναι διδάγματα ειρήνης και αδελφοσύνης κι όχι έχθρας, και οπωσδήποτε να υπάρχει επίγνωση της ιστορικής πραγματικότητας.

Με αυτή την ευκαιρία, υπενθυμίζουμε ότι η στήριξη ενεργειών κατά της χώρας μας δεν θα ωφελήσει την Ελλάδα. Την καλούμε να είναι υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών και να συμπεριφέρεται πιο υπεύθυνα, καθώς αυτός είναι ο μόνος τρόπος για την προώθηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας στην περιοχή μας.

Από την άλλη, όσον αφορά στα γεγονότα του 1915, ήδη από την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός ο πρόεδρός μας, είχε διατυπωθεί σαφώς η στάση της Τουρκίας με τη δήλωσή του στις 23 Απριλίου 2014. Περαιτέρω εξηγήσεις δεν χρειάζονται”.

Τουρκικά ΜΜΕ για την επίθεση του τουρκικού ΥΠΕΞ κατά της Ελλάδας

Με πηχυαίους τίτλους, εφημερίδες και ενημερωτικές πύλες της Τουρκίας αναφέρονται στην επίθεση που εξαπέλυσε το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών στην Ελλάδα, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στην Αρμενία και όσα εκεί δήλωσε για την γενοκτονία Αρμενίων και Ελλήνων. Με ανακοίνωση το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, επιτίθεται με σφοδρότητα στην Ελλάδα -γενικότερα-, τονίζοντας πως η χώρα μας «συνεχίζει να παίρνει θέση δίπλα σε εχθρικούς προς την Τουρκία κύκλους και βλέπουμε ότι συνεχίζει να στηρίζει τη στάση τους», αναφερόμενη στην Αρμενία.

«Ο Υπουργός Εξωτερικών αντιδρά στον Πρόεδρο της Ελλάδας» είναι ο τίτλος σχετικού δημοσιεύματος της Ηurriyet. «Ακσόι: Δεν έχουμε ξεχάσει τις αγριότητες που έχει κάνει η Ελλάδα στους Τούρκους» ο τίτλος της Sozcu και του haber7.com. «Σκληρή αντίδραση από την Τουρκία: Ελλάδα δεν έχουμε ξεχάσει τις αγριότητες εναντίον των Τούρκων» ο τίτλος δημοσιεύματος της εφημερίδας Takvim. To πρακτορείο Αναντολού έχει τίτλο : «Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Aksoy: Δεν ξεχάσαμε τις ελληνικές φρικαλεότητες στους Τούρκους».

TOYRKIKAMM2

Η εφημερίδα Milliyet γράφει : «Τουρκία προς Ελλάδα : «Θυμόμαστε τις θηριωδίες που διαπράχθηκαν κατά των Τούρκων». Το .haberturk.com : «Η Τουρκία καταγγέλλει την Ελλάδα», ενώ η STAR «η Τουρκία υπενθυμίζει στην Ελλάδα : Δεν έχουμε ξεχάσει τις αγριότητες κατά των Τούρκων».

πηγή:protothema.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.