Νέα Έκθεση Φωτογραφίας του πρίγκηπα Νικολάου

 

Γράφει η Τασσώ Γαΐλα

Μουσείο Μπενάκη  Ισλαμικής Τέχνης και….

Aegean Desert ο τίτλος της έκθεσης φωτογραφίας του πρίγκηπα Νικολάου τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν στις 08 Οκτωβρίου με διάρκεια από τις 09 Οκτωβρίου 2019 έως 19 Ιανουαρίου 2020 στην αυλή του Μουσείου Μπενάκη Ισλαμικής Τέχνης (Αγ. Ασωμάτων 22 & Διπύλου 12, 105 53 – Αθήνα) κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 10:00 – 19:00.

Αθήνα και Ντόχα του Κατάρ οι πόλεις που  η απεραντοσύνη και η ρευστότητα της φύσης τους ενέπνευσαν  τον πρίγκηπα Νικόλαο και θα παρουσιάσει φωτογραφίες του που στη  μεν Αθήνα,- οι φωτογραφίες- θα φιλοξενηθούν σε μια σκηνή Βεδουίνων (bait al shaar) η οποία θα δημιουργηθεί ειδικά για την έκθεση στην αυλή του Μουσείου Μπενάκη Ισλαμικής Τέχνης. Παράλληλα στη Ντόχα, οι φωτογραφίες θα παρουσιαστούν σε έναν παραδοσιακό αιγαιοπελαγίτικο ανεμόμυλο που θα κατασκευαστεί στο πολιτιστικό ίδρυμα Katara.(Η έκθεση είναι ταυτόχρονη).

Η αιτία που συνέγγραψα αυτό το μικρό άρθρο είναι η εξαιρετική συνοδευτική φωτογραφία της αρχικής δημοσίευσης και που είμαι σίγουρη θα ενδιαφέρει και τους Ψαριανούς και τους Χιώτες.

Όπως βλέπετε στην φωτό ο πρίγκηπας Νικόλαος ποζάρει στα Ψαρά με φόντο το ιστορικό νησάκι του … Αγίου Νικολάου. Εκπληκτική φωτογραφία με μοναδικά χρώματα και άριστη αποτύπωση της ‘άγριας’  και ‘μοναχικής’ ομορφιάς των Ψαρών.

Πηγή: πρόγραμμα Μουσείου Μπενάκη.

Φωτό: Royalchronicle.gr.

 Ο πρίγκηπας Νικόλας με την σύζυγο του Τατιάνα Μπλάντικ σε παλαιότερη έκθεση φωτογραφίας του πρίγκηπα.

Κείμενο

Τασσώ Γαΐλα

Αρθρογράφος-Ερευνήτρια

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.