Μόνο 24 μαθητές τη νέα σχολική χρονιά στο Μουσικό Σχολείο Χίου

Η ανακοίνωση της Διεύθυνσης, του Συλλόγου Διδασκόντων καθηγητών και του Δ.Σ του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου αναφέρει τα εξής:
«Μετά την απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου για την εισαγωγή-εγγραφή μόνο 24 παιδιών στο Μουσικό Σχολείο Χίου κατά το σχολικό έτος 2019-2020, εκφράζουμε τη διαμαρτυρία μας για την αποδυνάμωση του μαθητικού δυναμικού του σχολείου μας με τα παρακάτω επιχειρήματα:

Οι αιτήσεις των υποψήφιων μαθητών από τα Δημοτικά Σχολεία της Χίου ανήλθαν στις 42. Το σχολικό έτος 2016-17, επί συνόλου 46 αιτήσεων και το σχολικό έτος 2017-18 επί συνόλου 47 αιτήσεων, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου είχε εγκρίνει τη δημιουργία δύο τμημάτων (32 και 36 μαθητών αντίστοιχα).
Ο Σύλλογος διδασκόντων καθηγητών του σχολείου μας, σε συνεδρίασή του (αριθμός πρακτικού 37η / 04-06-2019) κατά συντριπτική πλειοψηφία ενέκρινε και εισηγήθηκε την εισαγωγή 34 μαθητών και τη δημιουργία δύο τμημάτων των 17 μαθητών.

Είναι γνωστό ότι η μουσική και εν γένει η καλλιτεχνική παιδεία στη χώρα μας αντιμετωπίζεται ως ήσσων μέσα στο γενικότερο εκπαιδευτικό μας σύστημα. Είναι απορίας άξιο γιατί να στερούνται κάποια παιδιά του δικαιώματός τους στη μουσική παιδεία, που προσφέρεται ως δημόσιο αγαθό από ένα δημόσιο Μουσικό Σχολείο. Πόσω μάλλον, όταν αυτό το σχολείο παρουσιάζει σταδιακά αυξητική πορεία στο μαθητικό του δυναμικό και προσφέρει αδιαλείπτως πολιτισμό και μία διαφορετικής λογικής παιδεία στο νησί μας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.