«Μόνο το μπουκάλι δεν έγινε υπουργός» -Η παρέα του Τσίπρα σε ταβέρνα

Η φωτογραφία τραβήχτηκε κάποια στιγμή στη δεκαετία του ’80.

Είναι η παρέα του Αλέξη Τσίπρα. Όλοι τότε φοιτητές.

Αριστεροί φυσικά, όπως η πλειοψηφία των συνομηλίκων τους.

Αλλά αυτή η παρέα είχε μια διαφορετική πορεία.

Όλοι τους, φίλοι κολλητοί του Αλέξη Τσίπρα, αν και ορισμένοι χωρίς ιδιαίτερες σπουδές, έγιναν τελικά υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ.

Τελευταία στη σειρά η Ελευθερία Χατζηγεωργίου, που στον τελευταίο ανασχηματισμό ανέλαβε το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, ενώ προηγουμένως ήταν διευθύντρια στο γραφείο του Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Άλλοι αποχώρησαν νωρίς. Όπως ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, που μετά την κωλοτούμπα του Αλέξη Τσίπρα στο δημοψήφισμα εγκατέλειψε την κυβέρνηση και την πολιτική. Τώρα είναι επικεφαλής της Διεθνούς Αμνηστίας. Οι περισσότεροι είναι δύσκολο να τους αναγνωρίσεις.

Όπως τον Δημήτρη Τζανακόπουλο που κοιτάζει τον φακό δίπλα στον Γαβριήλ Σακελλαρίδη. Άλλοι δεν έχουν αλλάξει καθόλου. Όπως ο Νίκος Καρανίκας, που σήμερα βρίσκεται στο Μαξίμου και είναι σύμβουλος στρατηγικής ανάπτυξης. Είναι ο πρώτος στη σειρά εξ αριστερών. Δίπλα του κάποιος που εικάζεται ότι είναι ο Νάσος Ηλιόπουλος, νυν υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων και τέως υφυπουργός Εργασίας.

Στα αριστερά του Αλέξη Τσίπρα η σύντροφός του, που έχει αλλάξει πολύ και προς το καλύτερο, Περιστέρα Μπαζιάνα.

Δίπλα της είναι ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης, πρώην γ.γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής και σήμερα επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής. Δίπλα στον Φραγκίσκο Κουτεντάκη, σημειωμένη με τον κύκλο είναι η Ελευθερία Χατζηγεωργίου, πρώην διευθύντρια του γραφείου του Δημήτρη Τζανακόπουλου και σήμερα υφυπουργός Μακεδoνίας-Θράκης.

Δίπλα στην κυρία Χατζηγεωργίου είναι μια άλλη κοπέλα από την παρέα που μάλλον δεν είχε πολιτικές βλέψεις, ενώ δίπλα της διακρίνονται ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Η παρέα που έγιναν όλοι ή έστω σχεδόν όλοι υπουργοί και στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα.

[Καρανίκας, Ηλιόπουλος, Τσίπρας, Μπαζιάνα, Κουτεντάκης,

Χατζηγεωργίου, άγνωστη, Τζανακόπουλος, Σακελαρίδης]

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.