Μόλις κυκλοφόρησε! “Το Μελαν(ε)ιός της Χίου” του Κ. Ε. Φραγκοµίχαλου

Η  Χιακή  βιβλιογραφία – και ιδίως αυτή της ιστοριογραφίας των χωριών µας – εµπλουτίστηκε  µε  την πρόσφατη έκδοση του βιβλίου του Κ. Ε. Φραγκοµίχαλου «Το Μελαν(ε)ιός της Χίου. Βωµός της αιµατηρότερης θυσίας της Ελληνικής Παλιγγενεσίας», που εκδόθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο « Η Μέλαινα Άκρα».

Με επιστηµονική τεκµηρίωση και συνάµα τρόπο επαγωγικό, λόγο ρέοντα και απλό, και ύφος γλαφυρό, ο συγγραφέας προσεγγίζει όλες τις πτυχές του βίου του χωριού (ιστορικού, οικονοµικού, κοινωνικού, θρησκευτικού και πνευµατικού), ενώ ένα σύνολο χαρτών, εικόνων και σχετικών µε την κάθε ενότητα παραθεµάτων εµπλουτίζουν το βιβλίο και το καθιστούν από κάθε άποψη ενδιαφέρον όχι µόνο για τον καταγόµενο από το συγκεκριµένο χωριό, αλλά και τον κάθε φιλίστορα και φιλοµαθή, και το ευρύτερο γενικότερα κοινό.

Και τούτο διότι ο αναγνώστης θα ανακαλύψει άγνωστες ιστορικές λεπτοµέρειες, καθώς το χωριό κατοικήθηκε – χωρίς µάλιστα διακοπή – από την προϊστορική εποχή, και λόγω της επίκαιρης γεωγραφικής του θέσεως αποτελούσε για αιώνες σηµείο της νήσου µας κοµβικό, ενώ στα νεότερα χρόνια αναδείχθηκε, ως γνωστόν, στο µεγαλύτερο βωµό της εθνικής µας παλιγγενεσίας, και παλαιότερα άνδρες του θυσιάστηκαν υπερασπιζόµενοι την Πόλη το 1453.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.