Μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων ενώ η Ελλάδα μετρούσε τα θύματα της τραγωδίας

Την ώρα που ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και ο Υπουργός Εξωτερικών της Μεβλούτ Τσαβούσογλου ….. εξέφραζαν την συμπάθειά τους προς την Αθήνα για την τραγωδία που έπληξε τη χώρα μας με τις φωτιές στην Αττική, ταυτόχρονα έστελναν τα πολεμικά τους αεροπλάνα στο Αιγαίο προκαλώντας συνεχείς παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου και παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας.

Την ίδια στιγμή που η Ελλάδα μετρούσε τα δεκάδες θύματα της πύρινης λαίλαπας των τελευταίων ημερών, τα τουρκικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν σύμφωνα με στοιχεία της Πολεμικής Αεροπορίας 35 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.

Συγκεκριμένα στον Ελληνικό Εναέριο χώρο εισήλθαν ένα ζευγάρι κατασκοπευτικά τουρκικά αεροσκάφη CN235 και μία τετράδα οπλισμένων F16 προκαλώντας την αντίδραση της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που απογείωσε μαχητικά αεροσκάφη από τη Λήμνο για να τα αναχαιτίσει.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.